• Vind de laagste prijs
  • Alleen de beste aanbieders
  • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

SUP Yoga - De Ultieme Gids

Bezig met laden...
Yoga SUP – de ultieme gids

SUP boarden wordt nog steeds ieder jaar populairder. Steeds meer mensen leren deze toegankelijke watersport kennen en beginnen met deze prachtige sport. Er ontstaan inmiddels ook alternatieven op het paddleboarden. Naast het standaard SUP boarden zijn er nu bijvoorbeeld al boards waarmee je kunt windsurfen, racen, vissen, er met complete families erop uit kunt gaan en nog veel meer. Ook de Yoga SUP is ontstaan en die is inmiddels niet meer weg te denken uit ons assortiment.

Wat is Yoga SUP?

Yoga SUP is wat de naam eigenlijk al verklapt. Met een stevig speciaal gemaakt board ga jij op het water jouw favoriete poses uitvoeren. De combinatie van het buiten zijn, het bevinden in de natuur en de rust van het water is iets wat veel mensen inspireert. Als je gek bent op Yoga, waarom zou je dan niet jouw poses willen uitoefenen op een SUP board, terwijl je kalm op het water drijft. Heerlijk toch?

Wat heb je nodig?

Om te starten met Yoga op het water, is het sterk aan te raden om een stevig opblaasbaar paddle board te hebben. Je wilt een 15 cm dik board hebben dat stabiel op het water ligt. In het begin is SUP yoga natuurlijk even wennen.

Een instabiel board gaat je niet helpen hiermee. Er zijn speciale Yoga paddle boards op de markt gekomen, die we in het volgende hoofdstuk laten zien. Het is natuurlijk niet verplicht een yoga paddle board te hebben, ook op een gewone SUP kun je Yoga-oefeningen doen.

Uiteraard wil je graag kleding aan waarin je je vrij kunt bewegen. Een elastische sportbroek volstaat prima maar je kunt er ook voor kiezen een bikini aan te trekken. Het kan natuurlijk zijn dat je in het begin een keer in water terechtkomt. Zorg er dus voor dat je kleding draagt waarvan het niet erg is als deze nat wordt. Hetzelfde geldt voor je schoenen. We raden je aan om slippers of sandalen aan te trekken.

Tot slot raden we je aan om eerst te beginnen met Yoga op het vasteland. Heb je nog nooit een pose uitgevoerd? Begin dan niet direct op het water maar neem een paar lessen. Probeer eerst de techniek onder de knie te krijgen, alvorens je op het water yoga gaat doen.

8 populaire SUP Board Yoga poses for beginners

Zoals je in het eerste filmpje al hebt kunnen zien zijn er veel diverse poses voor SUP Board Yoga. Hieronder noemen wij 8 goede SUP Board Yoga poses voor beginners. Veel succes met het begin!

paddle board yoga downward dog
De Downward Dog

Een heerlijke pose om je sessie mee te beginnen. Het creëert lengte door je wervelkolom en zorgt ervoor dat je balans vindt op je board.

sup yoga modified crescent lunge
Modified Crescent Lunge

Deze pose is ideaal voor het openen van je heupen, psoas en quadriceps. Zet druk op je voet en voel je core.

sup yoga de warrior
De Warrior

De warrior lijkt een gemakkelijke pose, maar is het niet. Om evenwicht je houden op je board, is kracht en kalmte een vereiste.

paddle board yoga das boot
De Boot

Een zeer goede oefening om kracht op te bouwen in je core. Maak het zwaarder door je benen verder te strekken naar de horizon.

sup yoga der malasana
De Malasana

De Malasana opent je heupen en je onderrug. Zet je voeten wijd en verlaag je heupen. Adem vervolgens rustig in en uit.

sup yoga der handstand
De Handstand

Een van de meest populaire poses onder yoga-fanaten: de handstand. Probeer balans te houden, iets wat veel gaat vergen van je core.

sup yoga die nadel
De Naald

Een heerlijke manier om je schouders en ruggengraat te strekken, wat zorgt voor meer flexibiliteit en vermindering van spanning tussen de wervels.

sup yoga das rad
Het Wiel

Verleng je wervelkolom, open je borst, strek je buik en til jezelf in de wielpose. Geen gemakkelijke pose maar deze mag niet ontbreken!

SUP yoga tips

Bekijk hier onze 5 beste yoga tips!

1. Blijf laag

Vooral wanneer je net begint, wil je zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak blijven. Hoe verder je stretcht (en dus van het wateroppervlak af raakt), hoe lastiger het is om evenwicht te houden. Vind je staande posities in het begin moeilijk? Doe deze dan op je knieën of gehurkt. .

2. Wees niet bang

Er is geen enkele reden om bang te zijn om yoga op het water te doen. Het ergste wat je namelijk kan overkomen is dat je in het water valt. Klim eruit en ga dan lekker verder. Na de flinke inspanning van je poses is het soms zelfs lekker, die verfrissing. Iedereen is begonnen bij de eerste keer en er valt altijd wel iemand van het board af. Dit is toch alleen maar grappig?

3. Focus je op de horizon – kijk recht voor je

Door je op de horizon te fixeren, houd je je ogen op één punt gericht. Dit zorgt voor meer stabiliteit en dus balans op je yoga board.

4. Focus je op jezelf

Kijk niet hoe anderen hun poses uitvoeren. Focus je op jezelf zoals ieder ander dat doet. Het is volstrekt logisch dat mensen die dit al veel vaker hebben gedaan, hier beter in zijn. Dit geeft ook helemaal niet.

5. Gewoon doen!

Niet twijfelen maar gewoon gaan! Yoga SUP is een geweldige work-out voor je lichaam. Het is bovendien heerlijk om op het water bezig te zijn en volledig tot jezelf te komen. Spring op de fiets of in de auto en ga gewoon. Je gaat er geen spijt van krijgen!

HAPPY SUPPING!

Weet je niet na het lezen welke SUP geschikt is voor jou? Start een chat rechts of stuur een e-mail naar sup@99webshops.nl. We helpen je graag!

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker