• Klantbeoordeling: 9.1/10
  • Betaal achteraf
  • Gratis verzending > €50
  • Minimaal 1 jaar garantie

Logo SUP board | stand up paddle

5 tips om te zorgen voor een goede veiligheid tijdens het suppen

Bezig met laden...

SUP Veiligheid

Suppen behoort op dit moment tot de sporten die het snelst aan populariteit winnen. Steeds meer mensen worden aangetrokken door het suppen en gaan een sup board kopen om het eens te proberen.

Het is dan ook een leuke sport waarbij het hele lichaam goed getraind wordt. De sport is niet moeilijk om te leren en er worden diverse zaken verbeterd, zoals onder meer het evenwicht, de conditie en de coördinatie.

Suppen is leuk en goed voor de conditie. Echter, de enorme populariteit van het suppen zorgt er ook voor dat veel mensen er onvoorbereid aan beginnen, waardoor zij snel in de problemen kunnen komen.

Als je een sup board beschouwt als een leuk stuk speelgoed, dan zie je de gevaren niet. Een SUP board kan je snel in diep en onrustig water brengen. Een goede voorbereiding is dan ook zeer belangrijk om te voorkomen dat je in de problemen raakt. Deze 5 tips helpen je om de veiligheid tijdens het suppen te verbeteren.

1. Zorg dat je goed kan zwemmen

Het kan altijd gebeuren dat je van je sup board valt. Wanneer je lekker aan het suppen bent geweest, dan kan het zijn dat het water onder je dieper is dan je zou verwachten. Als je niet kan staan moet je jezelf toch kunnen redden. Ga dus niet suppen als je niet kan zwemmen.

 

2. Draag altijd een reddingsvest

Het is heel belangrijk om altijd een goed reddingsvest te dragen tijdens het suppen, ook als je goed kan zwemmen. Een onverwachte val in het water kan namelijk zorgen voor desoriëntatie, waardoor je niet meer weet waar de bodem van het water is en waar je boven water komt. Met een reddingsvest drijf je altijd naar de oppervlakte.

 

3. Gebruik een enkelkoord

Het is verstandig om een riem of koord te gebruiken die ervoor zorgt dat je altijd verbonden blijft met je sup board. Als je van je SUP board valt, dan zorgt het koord of de riem ervoor dat je SUP board niet van je wegdrijft. Als je erg geschrokken bent van de val in het water, dan kan je je direct vastpakken aan je supboard.

 

4. Wees goed voorbereid

Bedenk je welke gevaarlijke situaties je tegen zou kunnen komen. Je kan bijvoorbeeld vallen, maar je kan ook objecten tegenkomen waar je tegenaan botst of in de problemen raken door onrustig water. Bedenk je wat er allemaal zou kunnen gebeuren en zorg ervoor dat je in deze situaties precies weet wat je moet doen. Kortom, focus op zelfredzaamheid.

 

5. Bewust van de omgeving

Zorg dat je je altijd bewust bent van de omgeving. Denk aan de weersomstandigheden, golven en stromingen, andere personen in het water, boten en objecten. Door je goed bewust te zijn van je omgeving kan je rustiger en veiliger suppen.

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker