• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

SUP peddel kopen? Lees eerst deze aankoopgids

Bezig met laden...
SUP peddel aankoopgids

Inhoudsopgave SUP peddel aankoopgids

De juiste peddel kiezen voor tijdens het Stand Up Peddelen is extreem belangrijk. Naarmate je meer supt (en dus beter wordt), ga je het verschil steeds beter merken. Maar welke peddel is nu geschikt voor jou? Dat lees je in deze SUP peddel aankoopgids!

Welke lengte is het beste voor mij?

Het belangrijkste aan een SUP peddel is dat de lengte ervan klopt. Een te lange peddel zorgt al snel voor vermoeide armen omdat je deze te hoog houdt en dat veel energie kost. Een te korte peddel zal je rug belasten omdat je de hele tijd voorover moet buigen om het water te bereiken.

De peddel lengte is sterk afhankelijk van wat je met het SUP board wilt doen. Wil je racen? Kies dan voor een peddel die 20 tot 25 langer is dan jijzelf. Wil je voornamelijk touren? Kies dan voor een peddel die 15 tot 20 cm langer is dan jijzelf. Mogelijkheden met een SUP peddel:

 • Touren op rustigere wateren
 • Fitness (full body workout)
 • Tot rust komen met SUP Yoga
 • De uitdaging aangaan en de golven trotseren
 • Ronddobberen en plezier hebben met het hele gezin

Verstelbare peddels

In onze webshop tref je veel verstelbare peddels aan. Dit kunnen uitschuifbare peddels zijn, maar ook peddels met meerdere elementen.

Deze peddels zijn het meest geschikt in het geval dat meerdere personen van verschillende lengtes gebruik gaan maken van de peddel.

Deze peddels zijn dus het beste voor families, vakantiehuisjes en voor wanneer je met meerdere personen op vakantie gaat.

Wist je dat de meeste SUP boards inclusief peddel worden geleverd?

Verschillende SUP peddels

Aluminium Peddels
Aluminium peddels
 • Gericht op de beginnende SUP boarder
Carbon Peddels
Carbon
 • Voor de gevorderde SUP boarder die het beste wil.
Special Peddels
Special
 • Voor kinderen of kajakkers

Wist je dat elke peddel in onze shop in hoogte verstelbaar is?

Verschil in materiaal

Er zijn verschillende materialen waarvan peddels gemaakt worden. We bespreken hier kort de verschillen en de voor- of nadelen.

Aluminium peddel

Een Aluminium peddel is een prima peddel voor beginnende sporters. Wil je net een stapje hoger, kies dan voor een Fiberglass model. Deze is lichter en is veelzijdig te gebruiken. Ben je gevorderd en spendeer je veel tijd door op het water? Kies dan voor Carbon peddel. Carbon is het lichtste en sterkste materiaal verkrijgbaar voor een SUP peddel.

Een aluminium peddel is een instapmodel voor de beginnende SUP’er. Dit materiaal is stevig en is prima om mee te starten. Het nadeel van een aluminium peddel is dat deze vaak iets zwaarder is dan een Fiberglass of Carbon peddel. Ben je een beginner en koop je jouw eerste of tweede board? Dan is dit een prima peddel.

Fiberglass peddel

Een fiberglass (glasvezel) peddel is stevig, licht en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wil je net iets meer dan een aluminium peddel dan is dit het perfecte materiaal. Een fiberglass peddel is lichter dan aluminium en is veelzijdig te gebruiken voor zowel touren, racen en ontspannen.

Carbon peddel

Een carbon peddel is het lichtste en sterkste materiaal waarvan een peddel gemaakt kan worden. Een lichtgewicht peddel zorgt ervoor dat je langer meer inspanning kunt leveren en wordt vooral door gevorderde gebruikers aanbeden. Doordat je minder gewicht hoeft te verplaatsen in het water, worden je armen minder snel moe. Dit merk je vooral goed bij langere of intensieve ritten. Breng je veel tijd door op het water? Dan is een Carbon peddel de investering zeker waard.

Op Supboard-99 leveren we bij veel SUP boards een gratis peddel. We raden je altijd aan om deze eerst te testen. Ben je een beginner en ga je voor het eerst actief aan de slag met je Stand Up Paddle board? Dan zul je het verschil tussen een Fiberglass peddel en een aluminium peddel misschien niet eens merken. Wil je later alsnog een betere peddel? Dan kun je deze altijd bestellen en gratis naar je laten verzenden.

Verschil in gebruik

Veel mensen gebruiken een SUP board zittend. Met een SUP zitje kun je sommige paddle boards ombouwen tot een kajak. Hiervoor heb je wel een andere peddel nodig.

Staand gebruik

Deze aankoopgids is voornamelijk gericht op sporters die staan op hun SUP board. Je moet vooral rekening houden met de peddel lengte en het materiaal waarvan je peddel gemaakt is. Scroll gerust verder en lees de beknopte testen die we geschreven hebben per peddel.

Zittend gebruik

Gebruik jij een SUP board zittend? Dan raden we je aan om een kajak peddel te kopen. Op deze manier kun je veel gemakkelijker zittend manoeuvreren op het water. Op supboard-99 hebben we een 2-in-1-peddel SUP & kajak peddel. Dit is een aluminium peddel waarbij je het handvat kunt ombouwen tot een extra blad. Wil je staand suppen? Schuif dan het handvat erop. Wil je liever kajakken? Schuif dan het extra blad op de plek van het handvat en je hebt een kajak peddel. Handig toch?

Wil je ook zittend gebruik maken van je SUP? Koop dan een SUP zitje en een 2-in-1-peddel. Hiermee kun je zowel suppen als kajakken. Let op: een zitje kan niet op iedere sup gemonteerd worden.

SUP peddel test

Om een eerlijk advies te geven zijn we met veel peddels uitgebreid aan de slag gegaan. Alle peddels hebben een andere prijs en een andere doelgroep. We leggen de verschillen graag uit, zodat jij de beste keus kan maken bij het kopen van een nieuwe sup peddel. Bekijk hier de peddels die we getest hebben.

Aqua Marina Sports III - aluminium peddel

De Aqua Marina Sports III peddel is de gratis meegeleverde peddel bij vrijwel alle Aqua Marina SUP boards. Dit is een aluminium peddel die perfect is voor beginners. Degelijk, prima kwaliteit en voor iemand die geen ervaring heeft met suppen een prima peddel.

Tijdens onze test merkten we dat de peddel prima in het water ligt. De peddel is uitschuifbaar en daarom geschikt voor mensen tussen de 1.45m en 1.90m. Het nadeel van het schuifsysteem is dat de peddel iets zwaarder is. Met 1100 gram heb je een relatief zware peddel in handen. Je hebt hier geen last van wanneer je een korte tijd actief peddelt, maar wil je fanatiek gaan peddelen dan heeft een lichtere peddel de voorkeur.

Voordelen

 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Toegankelijke peddel voor de beginner

Nadelen

 • Met 1100 gram vrij zwaar.
 • Niet geschikt voor lange, intensieve tochten
 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1,90m
Bekijk product

Aqua Marina Carbon Guide - sup carbon 3-delig

De Aqua Marina Carbon Guide is een driedelige carbon sup peddel. De steel is gemaakt van 70% carbon en 30% Fiberglass (glasvezel). Het blad is met 60% Polypropyleen en 40% Fiberglass een heerlijk blad dat lichter is dan de aluminium peddel. De peddel is een heerlijke upgrade wanneer je net wat langer supt. De peddel is geschikt voor mensen van 1.60m tot 2.00m.

Tijdens onze test merkten we dat de peddel heerlijk manoeuvreert in het water. Ben je gek op touren en wil je na jouw aluminium peddel net iets meer? Kies dan voor deze upgrade. Prima prijs/kwaliteit en met 950 gram een stukje lichter dan de aluminium variant. De combinatie van Fiberglass / Nylon en Carbon voelt ontzettend stevig en robuust aan.

Voordelen

 • Fijne upgrade ten opzichte van de aluminium peddel
 • Zeer robuust en stevig product
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • Met 950 gram nog te zwaar voor lange intensieve tochten
Bekijk product

Aqua Marina Carbon PRO - SUP Carbon 3-delig

De absolute top onder de carbon peddels: de Aqua Marina Carbon PRO – 3-delige carbon peddel. Deze peddel heeft een 100% carbon blad en een steel gemaakt van 70% carbon in combinatie met 30% Fiberglass. Deze peddel heeft slechts een gewicht van 750 gram en is hiermee gemaakt voor de écht SUP liefhebber. Maak jij lange tochten en wil je hier het meeste uit je avontuur halen? Kies dan voor de Carbon PRO. De peddel is 3-delig en is geschikt voor mensen van 1.60m tot 2.00m.

In onze SUP peddel test kwam vanzelfsprekend deze peddel het beste uit de bus. De peddel vergt een investering maar is het in onze ogen echt waard als je een SUP fanaat bent. Zodra je de peddel in handen hebt, weet je dat Carbon hét materiaal is voor een SUP peddel. Licht, ontzettend stevig en heerlijk in de hand. De peddel is geschikt voor wedstrijden en actieve, lange tochten. Met deze peddel ben je verzekerd van heel wat jaartjes SUP plezier.

Voordelen

 • 100% carbon blad
 • Sublieme kwaliteit
 • Zeer licht met zijn 750 gram

Nadelen

 • Duurder in aanschaf
Bekijk product

Wist je dat de beste peddel slechts 750 gram weegt?

Beste SUP peddel (2021)

Het is moeilijk om appels met peren te moeten vergelijken. In het geval van SUP peddels is het namelijk zo: hoe duurder, hoe beter het materiaal. Hoe beter het materiaal, hoe lichter de peddel en hoe langer je het kunt volhouden op het water.

Na de meest verkochte peddels te hebben getest, is onze favoriet toch wel de Aqua Marina Carbon Pro. We hadden het gek gevonden als we een Fiberglass peddel de voorkeur hadden gegeven boven een Carbon peddel en dit is ook niet gebeurd.

Wel vinden we dat alle peddels in zijn segment een uitstekende prestatie leveren. Voor ieder type gebruiker is er een geschikte peddel aanwezig in ons assortiment, dus ook voor jou zou het juiste model hier tussen moeten zitten.