• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Decathlon SUP Board Itiwit 11'

Bezig met laden...
Decathlon SUP Board Itiwit 11' Review

Het betaalbare Decathlon SUP Board Itiwit 11′ is een 335 cm lang SUP board voor beginners. In tegenstelling tot andere boards van deze lengte is de sportieve constructie met de spitse neus en de brede achterkant snel merkbaar.

Deze opvallende vorm geeft het board richtingsstabiliteit, een betere prestatie en maakt het een soort hybride van all-rounder en touring board - voor lichte peddelaars.

Voor wie is dit board geschikt?

De Itiwit 11′ is een zeer goed SUP board om stand up peddelen op te leren. De brede constructie geeft het board een hoge mate van stabiliteit, wat het voor beginners gemakkelijker maakt om hun evenwicht te bewaren.

Aan de andere kant is de Itiwit 11′ ook zeer geschikt om te touren. De spits toelopende constructie geeft het board veel richtingsstabiliteit. Deze vorm is bijzonder praktisch voor het touren, omdat het grootste deel van de reis rechtdoor gaat.

De goede rechte lijn van het Decathlon SUP Board Itiwit 11′ zorgt ervoor dat het bord minder van de koers afwijkt. Dit betekent dat u tijdens het rijden niet zo vaak van peddelzijde hoeft te wisselen voor betere prestaties.

Voordelen Decathlon SUP Board Itiwit 11'

 • Aparte vorm voor extra koersvastheid
 • Zeer competitieve prijsstelling
 • Ligt stabiel in het water

Nadelen Decathlon SUP Board Itiwit 11'

 • Geen peddel en hogedrukpomp inbegrepen
 • Geen extra D-ringen

Decathlon SUP Board Itiwit 11' Overzicht

In deze review van het Decathlon SUP Board Itiwit 11' gaan we in detail in op dit SUP board en de bijgeleverde accessoires. Aan het eind van dit artikel hebben we ook een sectie toegevoegd waar we veelgestelde vragen over het board beantwoorden.

Heb je nog vragen of is iets onduidelijk, dan kun je ons een bericht sturen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het Decathlon SUP Board Itiwit 11' is een board gericht op beginners en tourvaarders. Met een breedte van 86,5 cm ligt dit bord stabiel in het water. Met de afmetingen van 335,5 cm x 86,5 cm x 15 cm is dit een relatief groot board ten opzichte van andere voordelige boards, voor een touring board is het echter aan de kleine kant.

Het voordeel van dit boards is dat het veel stabiliteit biedt. Dit is vooral fijn voor beginners die nog niet genoeg ervaring hebben om het evenwicht op het board te bewaren.

Er wordt meer de nadruk gelegd op stabiliteit en plezier dan op het bereiken van echter grote snelheden en het afleggen van lange afstanden.

Zoals altijd is het ontwerp van een Stand Up Paddle Board een kwestie van smaak. De kleurkeuze van het Decathlon SUP board (blauw-groen, wit, blauw, oranje) met de witte letters is zeer goed en aantrekkelijk. De reflecterende kleur - vooral het blauw van de zijwanden en de onderkant - ziet er zeer hoogwaardig uit en verschilt duidelijk van de bekende standaardkleuren. De oranje vin past ook goed bij het ontwerp.

De grote antislip EVA Grippad is gemaakt in een bijpassende wit/blauwgroene kleur en loopt van de achterzijde naar de voorzijde van het bagagenet.

Het board is net als andere SUP boards gemaakt van klassiek dropstitch materiaal (met een draadafstand van 9mm). De buitenkant van het board is dubbel versterkt, wat de stijfheid verhoogt.

Het board is dus stabiel bij de opgegeven druk van 15 PSI. De zijwanden zijn ook versterkt tegen scherpe randen.

We kunnen (nog) niet veel zeggen over de levensduur en robuustheid van het board, omdat we het board (nog) niet veel hebben getest. Op het eerste gezicht merkten we geen negatieve kwaliteitsgebreken op het bord. We konden geen luchtinsluitingen of lijmdefecten vinden, zoals op sommige andere goedkope boards.

Het Decathlon SUP Board Itiwit 11' is met de afmetingen 335,5 cm lang en 86,5 cm relatief groot voor een beginnersboard, maar wat aan de kleine kant voor een touring board.

Het board is net als alle andere SUP board op de website 15 cm dik. Dit is tegenwoordig (gelukkig) de standaard voor opblaasbare Stand Up Paddle Boards. Het grootste voordeel is dat er meer lucht in de dikke planken past, waardoor ze meer drijfvermogen hebben en stabieler zijn in het water.

De dikte van 15 cm is de norm sinds het begin van de jaren 2010, toen er grote problemen waren met het doorbuigen van slechts 10 cm dikke boards. Ook de productieprocessen zijn de laatste jaren snel geëvolueerd. In termen van robuustheid en duurzaamheid zijn de boards van vandaag nauwelijks vergelijkbaar met de eerste opblaasbare SUP boards.

Wil je jouw spullen ook droog en veilig op het water houden? Bekijk dan eens onze dry bags. Hierin bewaar je jouw spullen altijd droog!

Laadvermogen

Het laadvermogen van het board is 130 kg voor het Decathlon SUP Board Itiwit 11'. Een hond of kind zou eventueel mee kunnen op het board, maar voor twee volwassenen is het niet sterk genoeg.

Het beste kun je een marge van 15 tot 20 kg incalculeren tussen het laadvermogen en het daadwerkelijk gewicht, zodat je zeker geen natte voeten zult krijgen.

Het Decathlon SUP Board Itiwit 11' is opblaasbaar tot een druk van 15 PSI, net zoals bijna elk ander Stand Up Paddle Board op onze website.

Eigenschappen & gebruik

Toen we de postbode in de verte zagen aankomen konden we al nauwelijks wachten om de SUP direct uit te pakken en op te pompen. We waren blij dat we eindelijk een van de Decathlon SUP boards konden testen en gebruikten het perfecte nazomerweer om er direct mee het water op te gaan.

In de test met peddelaars tot 90 kg gewicht van de rijder buigt het bord nauwelijks door. De stijfheid van het bord is daarom indrukwekkend. We zijn positief verrast, want er zijn ook enkele negatieve voorbeelden in de goedkope SUP klasse.

We komen goed vooruit met het board en peddelen ook nog een paar kilometer naar de volgende stop. Om de prestaties van wat smallere, sportievere SUP boards bij te houden, hebben we wat meer peddelkracht nodig. Maar dit all-round touring board is ook een stuk stabieler.

Door zijn stijfheid is het board gemakkelijk te hanteren en kan er gemakkelijk worden versneld en op het water worden gedraaid. Bochten zijn ook leuk voor beginners, omdat we niet zo snel in het water landen vanwege de breedte van het bord. Een stap achteruit en het bord draait gemakkelijk in de gewenste positie.

Het board is van nature zeer stabiel door zijn breedte van 86,5 cm. Dit maakt het geschikt voor beginners die geen ervaring hebben met balans op een SUP board. Door zijn breedte is de ISUP ook geschikt als SUP Yoga Board, Paddle- & Funboard voor het hele gezin of gewoon als zonnebank op het water. Vooral degenen die voor het eerst op een SUP staan (of er voor het eerst op willen staan) kunnen met dit board snel succes boeken.

Het Decathlon SUP Board Itiwit 11' is een opblaasbaar SUP-Board. Op meerdere pagina’s op onze websites hebben we het al eens besproken, maar hier nog eens kort de voordelen ten opzichte van een hard board:

 • Gemakkelijk mee op vakantie (zelfs in het vliegtuig)
 • Gemakkelijk op te bergen in de winterdagen
 • Veel goedkoper
 • Technologie is sterk verbeterd de afgelopen 10 jaar. Hierom zijn deze boards inmiddels bijna niet meer van hard boards te onderscheiden.

De nadelen van een opblaasbaar board zijn dat er minder snelheid behaald kan worden en dat opblaasbare boards meer voor beginners en minder voor gevorderden geschikt zijn.

Materiaal

Het Decathlon SUP Board Itiwit 11' is gemaakt van meerdere lagen PVC die aan elkaar gelijmd zijn. In het productieproces wordt het zogenaamde dropstitch proces gebruikt. De boards die met dit proces worden geproduceerd zijn bijzonder stijf. De boards van Decathlon zijn ook zeer stabiel en zijn bestand tegen een druk van maximaal 15 PSI.

Gewicht

Het gemiddelde SUP Board weegt 10 tot 14 kilogram. Met een gewicht van 10,5 ligt het Decathlon SUP Board Itiwit 11' zelfs aan de lage kant van dit bereik . Het transport van de opblaasbare boards is daarom eenvoudig.

Na een tour wordt de lucht uit het board gelaten, het lege board opgerold, opgeborgen in de rugzak en kan dan gemakkelijk worden vervoerd. De ervaring heeft geleerd dat het dragen van de rugzak, die tussen de 15 en 20 kilogram weegt (board inclusief accessoires en proviand), geen probleem is voor de gemiddelde SUP boarder over afstanden van minder dan een kilometer. Langere wandelingen zullen echter nog steeds vermoeiend zijn.

Wist je dat dit board binnen 5 tot 10 minuten opgepompt kan worden?

Kwaliteit

Als het op vakmanschap aankomt doen de Decathlon-boards zeker niet onder voor de duurdere merken. Voor een lage prijs krijg je met het Decathlon SUP Board Itiwit 11' een hoogwaardig board (inclusief uitgebreide accessoires). Het board ziet er ook uit alsof het lang meegaat. We hebben ook veel beoordelingen van klanten van Decathlon gelezen.

Het overgrote deel van de beoordelingen van klanten op Decathlon* zijn zeer positief. Uit onze ervaring en de mening van veel klanten blijkt dat de mensen bij Decathlon ook zeer meegaand zijn.

Accessoires

Helaas zijn er bij het Decathlon SUP Board Itiwit 11' minder accessoires inbegrepen dan bij andere boards het geval is:

Enkelkoord: De meegeleverde enkelkoord is een rechttoe rechtaan enkelkoord, helaas geen handige "coiled leash" die alleen bij het vallen in het water tot zijn volle lengte uitzet. Niet optimaal en we raden dan ook aan om een ander enkelkoord aan te schaffen.

Rugzak: De bijgeleverde rugzak heeft een extra vulling voor een goed draagcomfort. De rugzak ziet er fraai uit en kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Peddel: Helaas is er bij dit SUP board geen peddel inbegrepen, wat een groot gemis is. Deze zal dus apart moeten worden aangeschaft.

Pomp: Helaas is er bij dit model ook geen pomp inbegrepen, die ook nog apart moet worden aangeschaft.

Veel gestelde vragen over het Decathlon SUP Board Itiwit 11'

Tot slot beantwoorden we vragen die in de commentaren naar voren kwamen of die we tijdens ons onderzoek tegenkwamen.

 • Is het mogelijk om op het Decathlon SUP Board Itiwit 11' met meer dan één persoon te peddelen?

  Ja er kan met meerdere personen worden gepeddeld. Het maximale laadvermogen bedraagt 130 kg. Twee lichte volwassenen kunnen dus op één board staan. Het werkt echter beter met een kind en een volwassene aan boord. Een te hoge belasting veroorzaakt geen verzakking van de plank. Natte voeten en zwaarder peddelen zijn echter niet uitgesloten.

 • Tot hoeveel PSI kan deze Decathlon SUP worden opgeblazen?

  De Itiwit 11' kan worden opgeblazen tot 15 PSI (ongeveer 1 bar). Met een luchtpomp (niet inbegrepen!) kan dit in ongeveer 10 minuten worden gedaan. Sneller is altijd mogelijk, maar de kracht in de armen is nodig om te peddelen. Als alternatief kan een elektrische SUP-pomp worden gebruikt.

 • Hoe lang is de garantie op de Decathlon SUP Itiwit 11'?

  Decathlon heeft veel vertrouwen in zijn eigen producten en biedt daarom een garantie van drie jaar op het Decathlon SUP Board Itiwit 11'. Alleen al de langere garantieperiode rechtvaardigt de iets hogere prijs. In de klantbeoordelingen bij Decathlon kun je veel positieve dingen lezen over de klantenservice.