• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Bluefin Sprint test

Bezig met laden...
Bluefin Sprint Test

Welkom bij de Bluefin Sprint test! In deze reeks van artikelen testen we zoveel mogelijk sup boards, om jou een indruk te geven van de boards. Dit keer is de Bluefin Sprint aan de beurt, de sportiefste sup van het beste beoordeelde paddle board merk van Europa: Bluefin. Niet op zoek naar een sportief model, maar wil je wel graag een Bluefin SUP? Bekijk dan eens de Bluefin Cruise Test of de Bluefin Carbon Cruise Test.

Bluefin is al jaren één van de snelst groeiende merken ter wereld, en een test door ons kon dus niet lang op zich laten wachten. Het merk, afkomstig uit Engeland, is in een paar jaar enorm succesvol geworden in met name Duitsland, Amerika en Engeland zelf. Sinds 2020 is het board ook in Nederland te krijgen. Bluefin is zelfs uitgeroepen tot beste sup merk van 2018, en niet onterecht.

In de Bluefin Sprint test kijken met een objectief oog naar het board. We zullen zo objectief mogelijk de voor- en nadelen bespreken zodat jij weet of dit board voor jou geschikt is en of je het moet kopen.

Samenvatting Bluefin Sprint Test

Net als alle Bluefin sup boards, valt ook bij dit sup board direct iets op wanneer je het pakket ontvangt: het is erg zwaar en enorm compleet . Het board weegt maar liefst 19 kg, wat erg zwaar is voor een opblaasbare sup. Na het oppompen voel je eigenlijk al direct waardoor het komt: het merk kiest duidelijk voor kwaliteit boven gewicht.

Zo valt te zien dat er enorm veel ruimte is voor bagage. Bluefin kiest ervoor om een dubbele bagagedrager (door middel van bungeekoorden) voorop te bevestigen én een achterop. Ook zitten er veel D-ringen aan de zijkant, waaraan je iets kan bevestigen zoals een enkelkoord maar ook een kajak zitje. Ook de GoPro / action camera opzetstuk is een klein extraatje wat wel weer voor gewicht zorgt.

Het gewicht van het board zit 'm ook in de kwaliteit. Bluefin omschrijft op haar webshop: "behandel het board als een idioot, en het gaat alsnog een leven lang mee". Als je dit durft te zeggen, ben je erg zeker van je zaak. De SUP is verder 16 cm dik, wat vrij uniek is en erg prettig. De breedte van 77 cm in combinatie met maar liefst 426,5 cm (!) lengte maakt het een perfect board voor snelheid en touring. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een MOAI 12 sup, met een lengte van 381 cm en een breedte van 81 cm, dan zie je dat Bluefin echt kiest voor snelheid en avontuur.

Voordelen Bluefin Sprint

 • Als je van snelheid en avontuur houdt, is dit het beste board dat je gaat vinden
 • Bij aanschaf krijg je een compleet pakket mogelijk.
 • Lang en smal dus ideaal voor hoge snelheden
 • Veel bagageruimte en D-rings
 • Ligt heerlijk in het water

Nadelen Bluefin Sprint

 • Niet geschikt voor beginners
 • Fiberglass peddel in plaats van Carbon
 • Erg zwaar (19 kg)

Specificaties van het board

 • Afmetingen:426,5 cm x 77 cm
 • Dikte: 16 cm
 • Gewicht board: 19 kg
 • Maximaal laad gewicht: 160 kg
 • Druk: 28 (!) PSI

De Supboard-99 Bluefin Sprint test

Toen we de Bluefin Sup boards binnen kregen, wisten we eigenlijk al direct wat voor vlees we in de kuip hebben. Het gewicht van een board in combinatie met de specificaties zeggen namelijk veel over een sup board. De lengte van het board en relatief smalle breedte van 77 cm zorgen voor een heerlijk avontuur op het water.

Met de gratis meegeleverde Dual Action pomp, blaas je de SUP in minder dan 5 minuten op. Wil je lekker rustig pompen, dan red je het alsnog met minder dan 7 minuten. Eenmaal op het water voel je dat het sup board snijdt door het water. De puntige neus en het sportieve ontwerp zorgen voor veel snelheid. Let op: dit board is niet geschikt voor beginners of mensen die rustig willen ontspannen met hun board.

Wist je dat je gemakkelijk met een grote truck over een SUP board kunt rijden, zonder dat er iets gebeurt?

Omdat de meeste bezoekers op onze website beginners of recreatieve gebruikers zijn, tillen we redelijk zwaar aan de nadelen. Voor onze bezoeker, zoals we die al 5 jaar kennen, is in veel gevallen de Bluefin Cruise of de luxere variant Bluefin Cruise Carbon een beter alternatief. Het kan zijn dat JIJ diegene bent die wel avontuur zoekt! Negeer dan wat hierboven staat en ga voor de Bluefin Sprint.

Op het gebied van racing en lange stukken touren is dit namelijk het beste board dat we in de shop hebben.

Wat krijg je bij aanschaf van de Bluefin Sprint?

Het pakket van de Bluefin Sprint is voldoende om direct het water op te gaan, zonder dat je nog extra investeringen moet doen. Het pakket is niet zo uitgebreid als de Carbon Cruise, die met een luxere peddel, een kajak zitje + opzetstuk en een waterdicht telefoonhoesje komt. Toch is ook dit pakket compleet en voorzien van voldoende accessories.

Je krijgt bij aanschaf van het board een Fiberglass Peddel. Dit is lekker licht materiaal, dat een stuk beter is dan aluminium. Verder krijg je er een stevige rugtas bij, een enkelkoord, een dual action pomp en een reparatiekit.

Dit is meer dan prima om van start te gaan op het water. Ga je echt lange afstanden peddelen, dan raden we je aan om op den duur een Carbon peddel te kopen.

Het feit dat dit SUP board opblaasbaar is, heeft naar onze mening alleen maar voordelen:

 • Gemakkelijk mee op vakantie (zelfs in het vliegtuig)
 • Gemakkelijk op te bergen in de winterdagen
 • Veel goedkoper
 • Technologie is sterk verbeterd de afgelopen 10 jaar. Deze boards zijn inmiddels bijna niet meer van hard boards te onderscheiden

Een nadeel van een opblaasbaar board is dat er minder snelheid behaald kan worden en dat de opblaasbare boards meer geschikt zijn voor de beginners en minder voor gevorderden.

Verschil tussen de Bluefin Sprint en de Cruise Carbon

Twijfel je of je een touring board (de Sprint) wel iets voor je is, of dat je liever een all-round board hebt (Bluefin Carbon Cruise)? Probeer dan voor jezelf na te gaan hoe en waar je het board gaat gebruiken.

Wil je graag met meerdere mensen suppen? Deel je een sup board met je partner of vriendengroep? Wil je graag lekker ontspannen door er op te zitten en te genieten van de natuur? Neem je hem mee op vakantie naar Frankrijk of Italië en wil je rustig op een meer pedden? In al deze gevallen raden we je aan om voor een all-round sup board te gaan zoals de Bluefin Cruise of de Bluefin Cruise Carbon.

Ben je een gevorderd gebruiker, gebruik je de sup alleen voor jezelf en vind je het heerlijk om veel kilometers te maken? Wil je daar het beste product met de hoogste snelheid? Kies dan voor de Bluefin Sprint!

Op zoek naar een voordeliger board van 16 cm dik? Bekijk de Bluefin Cruise sup

Wij vinden dit board geschikt voor:
 • Sportieve of gevorderde gebruikers
 • Touren en racen
 • Alle type wateren
 • Een persoon (met eventueel huisdier)
Niet geschikt voor:
 • Beginners
 • Kinderen

Wist je dat je dit board al binnen 5 tot 10 minuten opgepompt hebt?

Veel gestelde vragen over de Bluefin Sprint

Naar aanleiding van de Bluefin Sprint test, zijn er veel vragen binnen gekomen. Daarom hebben we een gedeelte in de test opgenomen waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 • Hoe zwaar is het pakket met alles erin?

  Het hele pakket weegt zo'n 24 kg. De grote draagtas is erg stevig en zal niet snel uitscheuren, waardoor je de sup op je rug mee kunt dragen. Ook zitten er meerdere handvatten aan, zodat je het pakket met meerderen kan tillen.

 • Hoeveel vinnen zitten er aan de onderkant van de Bluefin Sprint?

  Er zit drie vinnen aan de onderkant van het SUP board. Er is een grote afneembare vin in het midden, de kleine vinnen aan beide zijkanten zitten vast.

 • Kan ik met mijn huisdier op deze sup?

  Zeer zeker. De grote anti-slip mat zorgt ervoor dat je huisdier veel grip heeft en het max. draaggewicht is voldoende om dit toe te laten.

 • Is de meegeleverde peddel in hoogte verstelbaar?

  Ja, deze is in hoogte verstelbaar.

 • Hoe lang doe ik over het oppompen en leeg laten lopen van het opblaasbare board?

  Het kost tussen de 4 en 7 minuten om het board op te pompen met de gratis meegeleverde hogedrukpomp.