• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Bluefin Cruise Carbon Test

Bezig met laden...
Bluefin Cruise Carbon Test

Welkom bij de Bluefin Cruise Carbon test! In deze reeks van artikelen testen we zoveel mogelijk sup boards, om jou een indruk te geven van de boards. Dit keer is de Bluefin Cruise Carbon aan de beurt, het grote en luxe broertje van de Bluefin Cruise.

Bluefin is al jaren één van de snelst groeiende merken ter wereld, en een test door ons kon dus niet lang op zich laten wachten. Het merk, afkomstig uit Engeland, is in een paar jaar enorm succesvol geworden in met name Duitsland, Amerika en Engeland zelf. Sinds 2020 is het board ook in Nederland te krijgen.

In de Bluefin Cruise Carbon test kijken met een objectief oog naar het board. We zullen zo objectief mogelijk de voor- en nadelen bespreken zodat jij weet of dit board voor jou geschikt is en je het moet kopen.

Samenvatting Bluefin Cruise Carbon Test

Wat direct opvalt als je het (ZWARE!) pakket ontvangt, is de zorgvuldigheid waarin het pakket is samengesteld. Ben je eenmaal aan het uitpakken, dan zie je hoe enorm veel accessoires er gratis meegeleverd zijn.

Zo krijg je namelijk een CARBON peddel (de best verkrijgbare peddel), een enkelkoord, een kajak zitje én een kajak peddel opzetstuk, een waterdicht telefoonhoesje én een triple action pomp meegeleverd. Dit is de beste pomp die momenteel verkrijgbaar is. De pomp zorgt ervoor dat je de Carbon Cruise al in minder dan 4 minuten op kan pompen!

Het board zelf ligt echt enorm stabiel in het water. Het board is zwaar en dat komt door de technologie in het board. Het is maar liefst 16 cm dik en dat zorgt voor stabiliteit. Meer dan welk sup board dan ook in onze webshop. Het draaggewicht van rond de 140 kg zou genoeg moeten zijn om met meerdere mensen op een sup te gaan. In de praktijk kan dit board namelijk een stuk meer aan.

Voordelen Bluefin Cruise Carbon

 • Het beste sup board op de website
 • Bij aanschaf krijg je het meest complete pakket mogelijk.
 • Geschikt voor zowel rustig als iets wilder water
 • Geschikt voor beginners én gevorderde gebruikers
 • Stabiel en onwijs stijf

Nadelen Bluefin Carbon Cruise

 • Duurder dan de Bluefin Cruise
 • Zwaar.

Specificaties van het board

 • Afmetingen: 325 - 482cm x 84 cm (Verkrijgbaar in meerdere afmetingen)
 • Dikte: 16 cm
 • Gewicht board: 15,6 - 20 kg
 • Maximaal laad gewicht: 130 - 240 kg
 • Druk: 15 - 27 PSI

De Supboard-99 Bluefin Cruise Carbon test

Toen we de Bluefin Sup boards binnen kregen, wisten we eigenlijk al direct wat voor vlees we in de kuip hebben. Het gewicht van een board in combinatie met de specificaties zeggen namelijk veel over een sup board. De meegeleverde accessoires zijn van de hoogste kwaliteit die we tot nu toe in onze shop hebben gehad.

Met de gratis meegeleverde pomp, konden we al na 3,5 minuut (!) het water op. We zijn allen vrij sportief, maar een minder sportief iemand kan dit gemakkelijk binnen 6 - 7 minuten. Eenmaal op het water voel je direct de dikte van het board (16 cm - het meest van alle boards in de shop). Dit werkt heel positief voor de stabiliteit in het water.

Wist je dat je gemakkelijk met een grote truck over een SUP board kunt rijden, zonder dat er iets gebeurt?

Het board is verkrijgbaar in drie afmetingen en is echt een touring board of om op te ontspannen. Ook kun je er iets wilder water mee op. Het is in onze ogen dan ook het beste all-round board dat we op de site hebben staan.

Waarom dan toch een minder hoog cijfer dan de Bluefin Cruise of de MOAI? Het prijsverschil tussen de Bluefin Carbon Cruise en de Bluefin Cruise is vrij groot. Ook is het board erg zwaar. Een kind kan dit board eigenlijk niet tillen. Wil je iets meer uitgeven en het absoluut beste opblaasbare sup board kopen? Dan moet je dit board hebben!

Wat krijg je bij aanschaf van de Bluefin Carbon Cruise?

Ga je de stap nemen om een Bluefin Carbon Cruise board te kopen? Heel verstandig! Je bent namelijk ook in één keer klaar. Het gratis meegeleverde pakket is zo groot, dat je niets extra’s hoeft te kopen om direct het water op te kunnen.

Je krijgt bij aanschaf van het board een Carbon Peddel. Dit is het beste materiaal verkrijgbaar voor een peddel. Ook zit er een extra opzetstuk bij, zodat je de peddel kunt veranderen in een kajak peddel (een extra blad). Tevens krijg je een kajak zitje, een stevige rugtas met wieltjes, een enkelkoord, de best mogelijke pomp (triple action), een reparatiekit én een waterdicht telefoonhoesje erbij.

Zoals eerder in deze test beschreven: een completer pakket ga je nergens anders vinden.

Het feit dat dit SUP board opblaasbaar is, heeft naar onze mening alleen maar voordelen:

 • Gemakkelijk mee op vakantie (zelfs in het vliegtuig)
 • Gemakkelijk op te bergen in de winterdagen
 • Veel goedkoper
 • Technologie is sterk verbeterd de afgelopen 10 jaar. Deze boards zijn inmiddels bijna niet meer van hard boards te onderscheiden

Een nadeel van een opblaasbaar board is dat er minder snelheid behaald kan worden en dat de opblaasbare boards meer geschikt zijn voor de beginners en minder voor gevorderden.

Verschil tussen de Cruise Carbon en de normale Cruise

We krijgen vaak vragen wat het verschil nu is tussen de Bluefin Cruise Carbon, de Bluefin Sprint en de (gewone) Bluefin Cruise. De Cruise Carbon (deze dus) is een stukje duurder en waar zit hem dit nu in?.

Het simpele antwoord is de Carbon Cruise een stukje luxer is, en voor mensen die echt het beste uit hun sup avontuur willen halen. De meegeleverde accessoires zijn een stuk luxer. Zo krijg je bij de Carbon Cruise een Carbon peddel en bij de Cruise een Fiberglass. Ook krijg je een Triple action pomp en bij de gewone Cruise een dual action. Ook de afwerking is iets hoogstaander. Alles is dus net een stukje luxer bij de Carbon Cruise. De Bluefin Sprint is een board dat zich echt richt op de sportieve gebruiker die wil racen en lange afstanden wil touren. Dit is dus qua board heel verschillend.

Of dit de meerprijs voor jou waard is, moet je uiteraard zelf bepalen.

Alle Bluefin boards zijn 16 cm dik en zijn daardoor extra stevig

Hoewel design heel persoonlijk is, kun je wel zien dat er meer aandacht is besteed aan de Carbon Cruise. De kleurencombinatie met het extra blauw ziet er luxer uit.

Ook is de Carbon Cruise geschikter om met meerdere mensen op te gaan. Je kunt namelijk aan beide kanten je bagage opbergen én meerdere kajak zitjes op bevestigen.

De Bluefin Sprint is eigenlijk niet vergelijkbaar met deze sups. Dit board koop je als je wilt racen en snelheid wil maken.Het is een ander board met een andere doelgroep. De Sprint moet je eigenlijk alleen overwegen als je een sportieve gebruiker bent, die snelheid en avontuur wil.

Wij vinden dit board geschikt voor:
 • Beginners en gevorderde gebruikers
 • Touren en ontspannen
 • Vlak tot bewegend water (rustige rivieren, rustige zee)
 • Een of meerdere personen (of huisdier)
Niet geschikt voor:
 • Racers
 • Kinderen

Op zoek naar een voordeliger board van 16 cm dik? Bekijk de Bluefin Cruise sup

Veel gestelde vragen over de Bluefin Carbon Cruise

Naar aanleiding van de Bluefin Carbon Cruise test, zijn er veel vragen binnen gekomen. Daarom hebben we een gedeelte in de test opgenomen waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 • Hoe zwaar is het pakket met alles erin?

  Dit verschilt want je kunt het board in meerdere afmetingen krijgen. Het hele pakket weegt bij de 10'8" zo'n 20 kg, de 12' weegt zo'n 25 kilo als je alles meeneemt naar het water. De grote draagtas is erg stevig en zal niet snel uitscheuren, waardoor je de sup op je rug mee kunt dragen. Ook zitten er meerdere handvatten aan, zodat je het pakket met meerderen kan tillen. Tot slot zitten er wieltjes onder de tas, waardoor je ook kan rollen.

 • Hoeveel vinnen zitten er aan de onderkant van de Cruise Carbon?

  Er zit drie vinnen aan de onderkant van het SUP board. Er is een grote afneembare vin in het midden, de kleine vinnen aan beide zijkanten zitten vast.

 • Kan ik met mijn huisdier op deze sup?

  Zeer zeker. De grote anti-slip mat zorgt ervoor dat je huisdier veel grip heeft en het max. draaggewicht is voldoende om dit toe te laten.

 • Is de meegeleverde peddel in hoogte verstelbaar?

  Ja, deze is in hoogte verstelbaar.

 • Hoe lang doe ik over het oppompen en leeg laten lopen van het opblaasbare board?

  Het kost tussen de 3 en 7 minuten om het board op te pompen met de gratis meegeleverde hogedrukpomp.