Helemaal zen dankzij Stand Up Paddling

Heerlijk ontspannen op het water en weg zijn van alle drukte op je SUP Board met SUP Yoga.

Geniet van de omgeving, de frisse buitenlucht en een goede work-out zonder dat je je in een zweterige sportschool hoeft te begeven tussen de mensen.

SUP-Yoga

SUP Yoga is goed voor lichaam en geest

Het is niet voor niets dat SUP ook onder niet-surfers zo populair is.

Het peddelen vormt natuurlijk een geweldige work-out: je traint er je gehele lichaam mee, doordat je goed op je evenwicht moet letten. Vooral buik-, schouder- en beenspieren worden flink aan het werk gezet.

Daarnaast is SUP echter ook een geweldige manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Het werkt ontzettend meditatief om stilletjes op je board over het water te glijden, vaak door prachtige natuurgebieden, waarbij je vooral op je lichaam let en al je gedachten kunt laten gaan.

SUP-yoga oefeningen

Enkele jaren geleden viel het enkele SUP boarders op dat de voordelen van deze sport sterke overeenkomsten vertoonden met die van een andere bezigheid – yoga. Ook daarbij train je immers zowel je lichaam als je geest.

Al snel werd uit deze combinatie een nieuwe sport geboren: SUP-yoga, een ongeëvenaarde outdoor-activiteit die zowel leuk als uitdagend is. Bij SUP-yoga doe je, zoals de naam al zegt, yogaoefeningen op een SUP-board, drijvend op het water.

Deze vorm van yoga is, net als SUP zelf, snel populair geworden onder sporters, en inmiddels bieden steeds meer yoga- en watersportscholen er cursussen voor aan.

Dit filmpje geeft een impressie. 

SUP Yoga benodigdheden

Het prettige aan SUP-yoga is ook dat je er niet veel voor nodig hebt: je kunt al beginnen met alleen gemakkelijke kleding en natuurlijk een board.

Dat laatste krijg je vaak bij de cursus, maar als je ook buiten de lessen aan de slag wilt gaan, kun je ook overwegen om zelf een board te kopen.

Een gewoon SUP-board is prima, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die speciaal zijn aangepast aan de wensen van yoga-ers.

Deze boards zijn even stabiel als standaardmodellen, maar hebben een zachter en minder glad oppervlak waarop je beter oefeningen kunt doen en meer grip hebt. Zo zit je zeker goed!

Bekijk ons uitgebreide aanbod van boards in de webshop, en kies vandaag nog een board dat perfect bij jou past!

SUP Yoga

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker
← Vorige Volgende →