Essentiële tips als je gaat SUP'en met kinderen

Het fantastische aan Stand Up Paddling is dat je je midden in de natuur begeeft. Ideaal om te beoefenen in groepsverband; waarom dan niet met kinderen? Het is de perfecte gelegenheid om tevens de liefde voor natuur bij kinderen te bevorderen. Ook helpt het hun oog-hand coördinatie te verbeteren.

In alle opzichten dus goed voor hun ontwikkeling. Belangrijk als je je kind meeneemt om voor Stand Up Paddling; kies een kindvriendelijk gebied zonder al te veel bootverkeer en sterke stromingen. Het is handig om te beginnen bij kleine meertjes, totdat ze redelijk gevorderd zijn. We geven antwoord antwoorden op de vragen; hoe, waar en wat?

SUP met kinderen

 

Wat mee te nemen?

Het eerste wat je mee moet nemen is, natuurlijk, je Stand Up Paddle board! Ons advies; kies voor een opblaasbaar board. Deze is makkelijk mee te nemen in de auto. Ook is het board in mum van tijd opgeblazen! Onmisbaar is natuurlijk de peddel.  Ook leuk; een onderwatercamera en vishengel. Zo houd je de kinderen toch een beetje bezig en kun je er gelijk een dagtripje van maken.

 

De beste plek om te SUP'en

  • Probeer een plek te kiezen die veel variëteit biedt. Een fantastisch uitzicht kan ook geen kwaad! Het is handig om het gebied een beetje te kennen. Of vooraf research doen, zodat je ook weet waar de wc’s zitten.
  • De lengte van de tocht is ook van belang. Houdt rekening met de kracht, coördinatie, leeftijd en zwemcapaciteit van het kind om het zo plezierig mogelijk te maken voor iedereen.

 

Wanneer kunnen kinderen SUP’en?

De meeste kinderen tussen 8 en 10 jaar (met enige ervaring) kunnen zich prima alleen redden op het board. Doe eerst ervaring op in veilige gebieden. Jonge kinderen kunnen het best beginnen met een opblaasbaar board , deze zijn licht in gewicht en iets langzamer. 

Een goed board voor kinderen is bijvoorbeeld de Aqua Marina Vibrant.

En last but not least; betrek ze bij de voorbereidingen. In het geval van de eerste keer, introduceer ze vooraf met het SUP board. Ze kunnen je ook helpen met research doen, door het bekijken van gidsen en foto’s online.

 

Ten slot nog een leuk filmpje van een 9-jarige jongen die inmiddels een ervaren SUP’er is.

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker