De Beste SUP boards voor Beginners

Vooral voor beginners is een opblaasbaar SUP board ideaal. Doordat het board opblaasbaar is, is het een stuk stabieler en toegankelijker voor mensen die pas net hebben kennisgemaakt met de sport. 

Beste SUP beginners

Let op: dit is een uitbreiding op onze aankoopgids voor beginners. Ben je van plan een sup board aan te kopen? Lees dan de aankoopgids. Dit artikel is puur informatief waar je op kunt letten tijdens jouw oriëntatie.

Stabiliteit en grootte van het SUP board zijn twee dingen die hand in hand gaan. Heb je een groot board dan heb je eigenlijk altijd meer stabiliteit dan een klein board.

Ondanks dat onze opblaasbare SUP boards flink verschillen in grootte, zorgen ze (vrijwel) allemaal voor meer stabiliteit dan op een ‘harde’ niet opblaasbare SUP.

Een ander voordeel van een opblaasbaar board: mocht je vallen of uitglijden dan komt de val uiteraard minder hard aan. Let dus op de grootte van het board.

Tip: Let op de grootte van het board want dit gaat veelal gepaard met meer stabiliteit.

Dikte van het SUP board

De dikte van het board is ook een belangrijk aspect van een SUP en is redelijk vergelijkbaar met de lengte: hoe dikke het board, hoe meer stabiliteit. Stabiliteit is de sleutel wanneer je start en de dikte zal dus iets zijn om goed naar te kijken.

Opblaasbare sup’s zijn tussen de 12 en 15cm dik. De MOAI SUP boards zijn altijd 15 cm dik, net als het grootste gedeelte van de Aqua Marina SUP Boards.

Deze 15 cm dikke boards zijn extreem stabiel en zorgen voor uitstekende stijfheid. De 12 centimeter dikke boards zijn meer geschikt voor lichtere mensen en worden gebruikt bij beginnersboards zoals de Aqua Marina Breeze en de Aqua Marina Coral.

Het voordeel van een dikker SUP board is niet alleen de stabiliteit maar ook het hogere laadgewicht. Dikke boards kunnen meer draaggewicht opvangen.

Dit kan handig zijn als je iets zwaarder bent of van plan bent met meerdere mensen (of bagage) te gaan suppen.

Aqua Marina Fusion 15 cm dik

Lengte van het SUP board

Hoe langer het board, hoe meer stabiliteit heb je al eerder gelezen. Echter heeft de lengte ook te maken met de benodigde kracht om voorwaarts te komen.

Je zal namelijk meer kracht moeten zetten om een lange sup te verplaatsen. Een SUP van rond de 3 meter is perfect wanneer je op rustig water vaart.

Ben je van plan veel te gaan touren met een board? Kies dan voor een langere SUP. Deze zijn beter voor de langere afstanden.

Accessoires

Naast een SUP board is het verstandig om te kijken naar goede accessoires. Wij raden beginners altijd aan een enkelkoord te dragen. Ook is het dragen van een zwemvest (vooral bij kinderen) geen overbodige luxe.

Onze suggesties

Benieuwd naar het beste SUP board voor beginners? Bekijk dan onze speciaal geschreven SUP aankoopgids voor starters.

Heb je vervolgens nog vragen? Aarzel dan niet om even contact te zoeken met onze klantenservice. Zij kunnen je voorzien van gedegen advies als het om suppen en SUP boards gaat!

Happy Supping!

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker