Aqua Marina Opblaasbare SUP en Kajak Collectie 2021
Aqua Marina 2021 Collectie

Aqua Marina heeft onlangs de nieuwe collectie SUP boards en opblaasbare kajaks bekend gemaakt voor 2021. Hier zitten weer heel wat vernieuwingen en verrassende modellen tussen.

Bijna de hele collectie is vernieuwd en heeft een heel ander design gekregen. Vooral de all-around collectie en de touring boards hebben een flinke makeover gekregen, er zijn flinke aanpassingen te zien aan de Fusion, Breeze, Vapor, Beast, Magma, Atlas, de Triton zal helemaal niet meer terugkeren in de collectie in 2021.

Opvallend is de Aqua Marina Fusion, het populairste board van Aqua Marina. Het board is beduidend groter en stabieler geworden en kan tot 150 kg dragen, wat een stuk meer is dan de 130 kg die voorheen werd aangegeven. Dit board is nu dus ook meer geschikt voor grotere en bredere personen.

Hetzelfde geldt voor de Aqua Marina Vapor, die een nóg grotere verandering heeft ondergaan. Het maximale draaggewicht is van 100 naar 140 kg gegaan, de dikte van het board van 12 naar 15 cm! Een zeer grote verandering, waarmee de Vapor nu vrijwel gelijk is aan de oude Fusion qua formaat.

Daarnaast is de Aqua Marina Monster voor het eerst sinds 2018 weer teruggekeerd in de collectie! Dit board heeft net zoals de rest van de collectie een redesign gekregen en ziet er prachtig uit, terwijl het nog steeds even groot is en stabiel. De Aqua Marina Atlas, die oorspronkelijk de vervanger was, blijft nu echter ook in de collectie van Aqua Marina aanwezig.

Aqua Marina Coral

Stand Up Paddle Board voor vrouwen

Voor het eerst heeft Aqua Marina een SUP Board uitgebracht dat speciaal voor vrouwen is gemaakt, de Aqua Marina Coral. Als we kijken naar de dikte en maten is dit board vergelijkbaar met de oude Aqua Marina Vapor, maar dan in een roze kleur.

Het board is 12 cm dik en is iets kleiner dan de huidige Vapor, met een maat van 310 x 78 cm. Het maximale draaggewicht van het board ligt op 105 kg, wat dook vergelijkbaar is met de vorige versie van de Vapor.

Stand Up Paddle Board voor meerdere personen

Qua boards voor meerdere personen zijn er eigenlijk geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van de vorige collectie, ook niet in het design. Omdat de Aqua Marina Airship Race en de Aqua Marina Super Trip Tandem vorig jaar pas zijn toegevoegd is dit ook niet nodig.

Vorig jaar was de beschikbaarheid van deze boards echter zeer gering, hopelijk wordt dit voor 2021 wel verbeterd. Daarom beschouwen we het board nog als nieuw en zullen we het hieronder verder toelichten.

Hetzelfde geldt voor de Aqua Marina Wave, de surf SUP van Aqua Marina.

Aqua Marina Airship Race Team

Aqua Marina Airship Race Team

De Aqua Marina Airship Race Team is eigenlijk een slag apart, een SUP om met 4 (maximaal 5, maar dat is wat aan de krappe kant) samen op de SUP het water op te gaan.

In tegenstelling tot een Aqua Marina Mega (die trouwens een prachtig redesign heeft gehad) is de Airship Race Team smal en gestroomlijnd en sta je achter elkaar te peddelen voor maximale vaart.

Meer gericht op de echte work-out, hard sporten en snelheid en iets minder op alleen plezier zoals de Mega. Met zijn 6.70m lengte is dit veruit het langste board van Aqua Marina, terwijl het slechts 87 cm breed is.

Aqua Marina Wave Opblaasbaar Surfboard

Aqua Marina Wave

Naast deze focus op de Stand Up Paddle Boards voor meerdere personen is een andere opvallende aanvulling op de collectie de Aqua Marina Wave. Op het eerste gezicht lijkt dit een veel te klein SUP board, maar dit is het allereerste opblaasbare surf board van Aqua Marina in de collectie.

De 2.65m lange Aqua Marina Wave heeft een brede en ronde neus om het board gemakkelijk over de golven te krijgen. Hierdoor is het geschikt voor elk niveau Stand Up Paddle Boarder.

De smalle achterzijde met optionele vin zorgt ervoor dat je snel kunt reageren op golven en extra houvast hebt in strakke bochten.

Het board kan tot 18 PSI worden opgeblazen en heeft een zeer goede grip door het bekende grote EVA-deck. Ga erop uit en pak die golven!

Stijfheid van boards

We zien dat Aqua Marina steeds bezig blijft om de boards te verbeteren zodat ze nóg harder zijn en nog meer in de buurt komen van harde boards. We zien dat een aardig gedeelte van de nieuwe en de professionelere boards daarom nu van 15 naar 18 PSI is gegaan.

Dit zorgt voor meer stevigheid terwijl er minder gewicht aan materiaal nodig is. We hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet en alle boards in de toekomst naar 18 PSI gaan. Op dit moment hebben de volgende boards al 18 PSI:

  • Aqua Marina Blade
  • Aqua Marina Rapid
  • Aqua Marina Race (beide modellen)
  • Aqua Marina Wave
  • Aqua Marina Super Trip Tandem
  • Aqua Marina Airship Race

In plaats van lijmen, zoals bij goedkopere SUP boards vaak het geval is, maakt Aqua Marina gebruik van “High Frequency Welding Technology” en “Heat Fusion Technology” om delen aan elkaar te bevestigen.

Door middel van elektroden of hitte wordt het board in elkaar gezet, zodat er geen probleem ontstaan met lijm die loslaat en delen die sneller slijten.

Deze vorm zorgt niet alleen voor een veel steviger SUP board, maar ook nog eens voor een beter milieu omdat er geen lijm hoeft te worden gebruikt.

Verdwenen uit de collectie:

  • Aqua Marina Triton

Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?

Bekijk onze SUP tests

MOAI 11' SUP
Beste SUP Board van het jaar!
MOAI 10'6" SUP
Heerlijk stabiel board voor beginners
Aqua Marina Atlas
De beste SUP in zijn klasse!
Aqua Marina Fusion
Een ware alleskunner
Aqua Marina Magma
Perfect voor de recreatieve gebruiker
Aqua Marina Super Trip Family
Prachtige sup voor het hele gezin en huisdieren
Aqua Marina Vapor
Mooie prijs en perfect voor de recreatieve gebruiker
Volgende →