• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Blog

Bezig met laden...
 1. Sup Foiling: De Nieuwe Watersport Sensatie
  07
  Apr

  Sup Foiling: De Nieuwe Watersport Sensatie

  Sup foiling is de nieuwste watersporttrend die de wereld verovert. Het combineert de uitdaging van stand-up paddleboarding (SUP) met de adrenaline van hydrofoiling. Maar wat is sup foiling eigenlijk, en hoe werkt het? In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over deze spannende watersport.

  Wat is sup foiling?

  Sup foiling, of stand-up paddleboard foiling, is een variant op traditioneel suppen waarbij het board is uitgerust met een hydrofoil. Dit zorgt ervoor dat het board boven het wateroppervlak zweeft, waardoor je een gevoel van gewichtloosheid ervaart terwijl je over het water glijdt.

  SUP foiling

  Hoe werkt een sup foil?

  De belangrijkste onderdelen van een sup foil

  Een sup foil bestaat uit verschillende onderdelen die samen zorgen voor de unieke zweefervaring:

  1. Het board: Net als bij traditioneel suppen, gebruik je een paddleboard om op te staan en je voort te bewegen. De boards voor sup foiling zijn over het algemeen iets korter en breder voor extra stabiliteit.
  2. De foil: Dit is het onderdeel dat onder het board bevestigd is. De foil bestaat uit een mast en vleugels (voor- en achtervleugel) die samen zorgen voor lift en stabiliteit.
  3. De peddel: Een langere peddel wordt gebruikt om je voort te bewegen en je balans te behouden tijdens het sup foiling.

  Het verschil tussen sup foiling en traditioneel suppen

  Het grootste

  Lees meer
 2. Beste Carbon Peddel
  01
  Jan

  Beste Carbon Peddel

  Stand up paddle boarding is de afgelopen jaren een populaire watersport geworden, en de gebruikte uitrusting is ook geëvolueerd. Een van de belangrijkste onderdelen van de uitrusting voor staand peddelen is de peddel. Er zijn veel verschillende soorten peddels beschikbaar, waaronder carbon peddels. Carbon peddels staan bekend om hun lichte gewicht en sterke constructie, waardoor ze een geweldige optie zijn voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige peddel die bestand is tegen de uitdagingen van het staand peddelen.

  In dit artikel zullen we nader kijken naar de top vijf carbon peddels voor staand peddelen. Deze peddels zijn gekozen op basis van hun kwaliteit, duurzaamheid en prestaties.

   Bluefin Cruise Beste Carbon Peddel
  • 1. Bluefin Carbon Peddel De Bluefin Carbon Paddle is een hoogwaardige peddel die perfect is voor liefhebbers van staand peddelen. Deze peddel is gemaakt van hoogwaardig koolstofvezel, waardoor hij lichtgewicht, duurzaam en sterk is. De Bluefin Carbon Paddle heeft ook een precies gesneden blad dat zorgt voor efficiënt peddelen, en een comfortabel ergonomisch handvat dat een stevige grip biedt. Een van de beste dingen aan de Bluefin Carbon Paddle is dat hij volledig verstelbaar is. Dit betekent dat je de lengte van de peddel kunt aanpassen aan jouw lengte en peddelstijl. Bovendien is de Bluefin Carbon Paddle ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Hij kan snel uit elkaar worden gehaald in drie delen, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is.
  • MOAI Carbon Wood Paddle
  • 2. MOAI Carbon &
  Lees meer
 3. Goedkoop SUP Board
  01
  Jan

  Goedkoop SUP Board

  Stand Up Paddleboarding, oftewel SUPpen, wordt steeds populairder. Het is een geweldige manier om te ontspannen op het water, terwijl je tegelijkertijd aan je lichaamsbeweging werkt. Maar wanneer je op zoek bent naar een goedkoop SUP board, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel bespreken we een aantal goedkope SUP boards en geven we tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een SUP board.

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goedkoop SUP board?

  • 1. Materiaal Een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een SUP board is het materiaal. Goedkope SUP boards zijn vaak gemaakt van PVC. Dit is een stevig materiaal, maar kan minder duurzaam zijn dan duurdere boards die zijn gemaakt van materialen zoals bamboe of carbon. Daarnaast zijn er ook opblaasbare SUP boards verkrijgbaar. Deze zijn vaak lichtgewicht en makkelijker op te bergen, maar kunnen minder stabiel zijn dan hardboards.
  • 2. Afmetingen De afmetingen van een SUP board zijn belangrijk voor de stabiliteit en het gebruiksgemak. Over het algemeen geldt: hoe breder en dikker het board, hoe stabieler het is. Daarnaast is de lengte van het board van belang voor de snelheid en wendbaarheid. Kortere boards zijn wendbaarder, terwijl langere boards sneller zijn.
  • 3. Gewichtslimiet Het is belangrijk om te letten op het gewichtslimiet van het SUP board. Elk board heeft een maximumgewicht dat het kan dragen. Als je over het gewichtslimiet gaat, kan dit de stabiliteit van het board beïnvloeden en kan het board zelfs beschadigen.
  • 4. Accessoires Sommige goedkope SUP boards worden geleverd met accessoires zoals een peddel, pomp en draagtas. Dit kan handig zijn als je net begint en nog niet alle benodigde accessoires hebt.

  Nu we de belangrijkste factoren hebben besproken waar je op moet letten bij de aanschaf van een goedkoop SUP board, is het tijd om de top 5 goedkope SUP boards te bekijken.

  Lees meer
 4. Suppen op zee: Een complete gids
  01
  Jan

  Suppen op zee: Een complete gids

  Stand up paddleboarding (SUP) is een populaire watersport die de laatste jaren sterk in populariteit is toegenomen. Suppen op zee is een geweldige manier om te genieten van de natuur, te ontspannen en tegelijkertijd een uitstekende workout te krijgen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten om te beginnen met suppen op zee.

  Lees meer