• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Aqua Marina Fusion Test

Bezig met laden...
Aqua Marina Fusion Test

Welkom bij de Aqua Marina Fusion Test! In deze reeks van meerdere artikelen doen we de Aqua Marina SUP test, met dit keer de Fusion. Dit oranje zwarte board is al jaren een van de bestverkochte SUP boards op onze website.

De combinatie van design, prijs en kwaliteit maakt het een enorm succesvol Stand Up Paddle board. In de Aqua Marina Fusion test kijken we met een objectief oog naar het board, de voor- en nadelen en of dit board geschikt voor jou is. Heb je naar aanleiding van deze test nog vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Samenvatting Aqua Marina Fusion Test

De Aqua Marina Fusion maakt zijn hoge verwachtingen waar.

Het is een van de meest verkochte opblaasbare SUP boards en dit is terecht. De SUP ligt heerlijk op het water en is stevig.

De Fusion is geschikt voor de sportievere gebruiker die stukken wil touren op zowel rustige als iets wildere wateren (rivieren). Op zee kan deze SUP ook prima uit de voeten, echter wel voor de recreatieve gebruiker en niet bij te hoge golven.

Voordelen Aqua Marina Fusion

 • Zeer interessante prijs
 • Bij aanschaf krijg je een volledig pakket zodat je geen extra kosten hoeft te maken om te kunnen beginnen
 • Geschikt voor zowel rustig als iets wilder water
 • Lichtgewicht product dat gemakkelijk mee te nemen is en op te blazen
 • Ligt heerlijk in het water, helemaal vergeleken met een 12 cm dik board
 • Mogelijkheid om er een kajakzitje op te bevestigen (niet inbegrepen)

Nadelen Aqua Marina Fusion

 • Maximaal laadgewicht van 150 kg, dit kan soms te weinig zijn
 • Niet zo wendbaar door zijn lengte
 • Het board is niet snel genoeg voor de gevorderde SUP boarder (5+ jaar ervaring)
Aqua Marina Fusion specificaties
Specificaties van het board
 • Afmetingen: 330 cm x 81 cm
 • Dikte: 15 cm
 • Gewicht Board: 8,6 kg
 • Maximaal laad gewicht: 150 kg
 • Druk: 15 PSI

De Supboard-99 Aqua Marina Fusion test

We zijn in bovenstaande volgorde de SUP boards gaan testen en dit merkten we direct. Nadat we van de Aqua Marina Breeze op de Fusion stapten, werden we een stuk gelukkiger. De Fusion is met zijn lengte van 330 centimeter een stukje langer en dit voel je gelijk. Ook de dikte van 15 cm is een hele vooruitgang, vooral voor de recreatieve gebruiker. Doordat het board dikker is, ligt het een stuk stabieler in het water.

Even terug naar het begin. De Fusion is een opblaasbaar SUP board, dat je gemakkelijk in een pakket ter grootte van een ruimte rugtas meeneemt (die overigens gratis is inbegrepen). Het oppompen van de Aqua Marina Fusion kost tussen de 5 en 10 minuten met de gratis meegeleverde pomp. In totaal weegt het board ongeveer 10 kg maar deze is gemakkelijk te tillen door het handvat dat aan het SUP board is bevestigd. Ook dames zullen hier geen problemen mee ervaren.

Nu hebben wij natuurlijk al veel ervaring met SUP boarden en ook met opblaasbare SUP boards. Toch viel het ons op hoe gemakkelijk en stabiel deze SUP is en hoe relatief eenvoudig je op het SUP board kunt komen. Soms is dit – helemaal voor echte beginners – relatief lastig maar dit is bij de Fusion niet het geval.

Na het board ongeveer een uur getest te hebben zijn we tot een eenzijdige conclusie gekomen: dit is een extreem goed board. Het ligt heerlijk vlak in het water, is super stevig en perfect geschikt voor rustige maar ook wat wilder water (rivieren, zee). Je wil er geen hoge golven mee pakken maar je zult geen hinder ondervinden wanneer het water speels is. Dit board is vooral geschikt voor starters en mensen die minder dan 5 jaar SUP ervaring hebben. Het board is niet heel snel (mede omdat het opblaasbaar is) maar richt zich vooral op sportiviteit en plezier.

Wist je dat je gemakkelijk met een grote truck over een SUP board kunt rijden, zonder dat er iets gebeurt?

Wat krijg je bij aanschaf van de Aqua Marina Fusion?

Ga je de stap nemen om een Fusion SUP board aan te kopen dan ben je eigenlijk in één keer klaar. Standaard meegeleverd is namelijk een hogedrukpomp, een draagtas, een e-book over suppen (geschreven door ons team), een peddel en een SUP enkelkoord.

Het feit dat dit SUP board opblaasbaar is, heeft naar onze mening alleen maar voordelen::

 • Gemakkelijk mee op vakantie (zelfs in het vliegtuig)
 • Gemakkelijk op te bergen in de winterdagen
 • Veel goedkoper
 • Technologie is sterk verbeterd de afgelopen 10 jaar. Daardoor zijn deze boards inmiddels bijna niet meer van hard boards te onderscheiden
 • Een nadeel van een opblaasbaar board is dat er minder snelheid behaald kan worden en dat de opblaasbare boards meer geschikt zijn voor de beginners en minder voor gevorderden.
Het verschil tussen de Atlas, Fusion en Magma

We krijgen vaak vragen wat het verschil is tussen de Aqua Marina Atlas, de Fusion en de Magma. Deze borden zitten allen in een vergelijkbare prijsklasse, maar er zit wel degelijk verschil in.

Uiteraard is het belangrijk dat het design je aanspreekt. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur en hierin kunnen we je niet adviseren.

De Fusion en de Atlas zijn modellen die al behoorlijk wat jaartjes meegaan. Ieder jaar worden deze modellen voorzien van een nieuwe, verbeterde versie. Sinds 2016 is de Magma aan de Aqua Marina familie toegevoegd

Dit board heeft een kick-pad aan de achterkant van het board. Je kunt je gewicht op dit kick-pad verplaatsen, waardoor de staart iets in het water zat. Op deze manier kun je snelle, strakke bochten maken. Het board is op deze manier ook op een sportievere manier te gebruiken. Hiervoor is wel een beetje ervaring gewenst.

Wist je dat je dit board in slechts 5 - 10 minuten opgeblazen hebt?

De Magma is tevens een lichter board dan de Atlas, wat zorgt voor meer snelheid. Je kiest de Magma boven de Atlas als je meer uitdaging zoekt. Ben je op zoek naar meer stabiliteit in het water? Kies dan voor de Atlas. Deze ligt het best in het water. De Magma is namelijk lastiger in gebruik.

De Fusion lijkt erg op de Magma. Het bevat dezelfde technologie en je kunt zien dat het ontwerp (afgezien van de kleur) er ook erg op lijkt. Wel is de Atlas groter en dikker, wat resulteert in betere stabiliteit. De Fusion is daarentegen een stuk voordeliger in aanschaf.

De enige reden waarom de Fusion goedkoper is, is de grootte van het bord. Het board is iets korter en minder breed.

In de praktijk kun je prima met de Aqua Marina Fusion het water op. De combinatie van prijs versus kwaliteit heeft ons hierom erg enthousiast gemaakt over dit board.

Ben je op zoek naar een voordeliger 15 cm dik board? Kijk dan eens bij de Aqua Marina Vapor Test

Wij vinden dit board geschikt voor:
 • Mensen met minder dan 5 jaar SUP ervaring
 • Touren
 • Vlak tot bewegend water (rustige rivieren, rustige zee)
Niet geschikt voor:
 • Racers
 • Gevorderde gebruikers (meer dan 5 jaar ervaring)

Veelgestelde vragen over de Aqua Marina Fusion

Naar aanleiding van de Aqua Marina Fusion test, zijn er veel vragen binnen gekomen. Daarom hebben we een gedeelte in de test opgenomen, waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 • Is de Fusion de nieuwe Aqua Marina SPK-3?

  Dat klopt. De SPK-3 is de voorganger van de Fusion. In 2015 was de SPK-3 de gangbare naam voor de Fusion en had deze een ander design. Vanaf 2016 is de naam veranderd in Fusion en heeft deze een metamorfose ondergaan.

 • Hoeveel vinnen zitten er aan de onderkant van de Fusion?

  Er zit één vin aan de onderkant van het SUP board, in het midden.

 • Waarom zou ik voor een Fusion board moeten kiezen en niet voor een Aqua Marina Vapor?

  De Aqua Marina Vapor is net een stapje goedkoper dan de Fusion en hierom overwegen veel mensen om eerder een Aqua Marina Vapor te kopen dan een Fusion. Vergis je echter niet in de voordelen die een Fusion heeft: het board is groter en dus steviger, stabieler en robuuster. Het board kan meer draaggewicht hebben en is geschikt om eventueel een huisdier of extra persoon op mee te nemen. De kleur en het design zijn helemaal persoonlijk, we doen geen uitspraken over of de Fusion mooier is dan de Vapor of andersom. Dat mag jij zelf bepalen!

 • Nog vragen?

  Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje, start een chat of bel ons voor meer informatie over de Aqua Marina Fusion test.