• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Aqua Marina Beast Test

Bezig met laden...
Aqua Marina Magma Test

Dit stoere Aqua Marina Stand Up Paddle Board, de Aqua Marina Beast opblaasbare Stand Up Paddle Board, is een stabiel Allround-Board, met een afmeting van 320 cm x 81 cm en een dikte van 15 cm. Met een gewicht van 8,7 kg en een maximaal gewicht van 140 kg is dit bontgekleurde board een goede keuze voor veel activiteiten en bevat het een aantal leuke eigenschappen.

De Aqua Marina SUP collectie breidt zich verder uit. Steeds brengen ze weer nieuwe en sensationele Stand Up Paddle Boards en SUP accessoires uit, zo ook dit jaar weer.

Mooi Aqua Marina Design en goede prijs

Bekend om de kleurrijke ontwerpen en zeer goede prijzen, heeft Aqua Marina een breed assortiment in opblaasbare SUP boards.

In deze Aqua Marina Beast test kijken we naar dit nieuwe model. Design, specificaties, voor- en nadelen en meer.

Heb je haast? Hier is een korte samenvatting ...

Voordelen Aqua Marina Beast

 • Betaalbaar
 • Licht
 • Veel plezier met peddelen
 • De lengte van 3,20 m is perfect
 • Stabiel en ongelofelijk stijf

Nadelen Aqua Marina Beast

 • Geen handgrepen aan neus/achterkant
Aqua Marina Beast specificaties
Specificaties van de Aqua Marina Beast
 • Afmeting: 320 cm x 81 cm
 • Dikte: 15 cm
 • Gewicht board: 8,7 kg
 • Maximaal laadgewicht: 140 kg
 • Druk: 15 PSI

Aqua Marina Beast test: Een overzicht van dit opblaasbare SUP board

De Aqua Marina Beast is een veelzijdig Allround opblaasbaar SUP Board, die een mooie toevoeging aan de bestaande collectie is.

Waar de Aqua Marina Fusion en Vapor modellen zeer vaak worden verkocht en veel fans hebben, zoeken steeds meer mensen naar een iets breder en stabieler board met een lengte van 320 cm.

De 15cm dikte en 81 cm breedte van de Aqua Marina Beast maken het een extreem stabiele SUP en het board voelt zeer stijf aan, als het is opgeblazen tot de aanbevolen druk van 15 PSI.

Eigenschappen

Het oppervlak van de Beast is bedekt met een antislipmat met honingraatvormig patroon van EVA-schuim. Het meerkleurige oppervlak voelt zeer fijn aan de voeten en het heeft een handige Kick-Tail-Wedge aan de achterzijde, waardoor het makkelijker is om bochten te maken en andere moves voor gevorderden.

In het midden van het board bevindt zich een praktische handgreep, die het makkelijk maakt om het board mee te dragen als het opgeblazen is.

Wist je dat je met een grote vrachtwagen gemakkelijk over een SUP-board kunt rijden zonder dat er iets gebeurt?

Wat ontvang je bij aankoop van de Aqua Marina Beast?

Op de neus van het board zitten vier roestvrijstalen D-ringen en een elastieken opslagkoord, dat perfect is om je snorkeluitrusting, dry bag, slippers en dergelijke mee te nemen.

Aan de achterkant van het board bevindt zich een luchtventiel evenals een vijfde D-ring voor het bevestigen van een SUP enkelkoord.

De onderkant van het board heeft een Aqua Marina Beast afbeelding van een rog en een grote afneembare vin. De vin wordt met een kunststof clip aan het board bevestigd, zodat geen gereedschappen of schroeven noodzakelijk zijn.

Prestaties

Zoals eerder genoemd heeft het board een zeer hoge stijfheid, als het volledig tot 15 PSI opgepompt is. De Beast is zeker stabieler dan de Fusion en Magma modellen van Aqua Marina. Hoewel het board er niet op gericht is om snelheidsrecords te verbreken glijdt het lekker over het water en geeft het veel plezier bij het peddelen.

Wat de stuurbaarheid betreft is dit board zeer goed en de verhoogde Kick Tail is ideaal voor Pivot Turns. In het pakket van de Aqua Marina Beast zitten een peddel, een lichte MAGIC iSUP-rugzak, een hogedrukpomp, een manometer, een enkelkoord, een ventieladapter, een handleiding en een reparatiesetje voor opblaasbare SUP boards.

Aqua Marina Rugzak MAGIC

De MAGIC rugzak van Aqua Marina is een zeer handige SUP-tas, die je om het opblaasbare SUP board wikkelt, als het leeg en opgerold is. De tas wordt om het board gevouwen en door het aantrekken van de verstelbare riemen vastgezet.

Als je op zoek bent naar een extreem sterke SUP-rugzak, die bestend is tegen zware omstandigheden en waar niet netjes mee om wordt gegaan (zoals weleens kan gebeuren op het vliegveld) is het misschien handig om op zoek te gaan naar een iets zwaardere en stevige tas. In normale omstandigheden is deze tas echter perfect om je SUP board mee te nemen.

Aan de rugzijde van de tas bevinden zich twee eenvoudige schouderbanden en een borstband om de rugzak stabiel te houden. Aan de zijkant van de tas zit een een handige peddelhouder.

Op zoek naar een goedkoper 15 cm dik board? Lees eens onze Aqua Marina Vapor test

In het Aqua Marina Beast pakket

De meegeleverde Jombo-handpomp is een basismodel en wordt met een manometer geleverd, die er eenvoudig op te draaien is. Deze pomp is niet zo efficient als sommige andere SUP-pompen, daar deze geen dubbelfunctie heeft, maar voldoende om de klus mee te klaren.

De meegeleverde SUP leash, die in het pakket van de Aqua Marina Beast inbegrepen is, is ook bij alle andere nieuwe boards van de 2019 collectie inbegrepen.

De meegeleverde ventieladapter zorgt ervoor dat je het board ook kunt opblazen met een luchtcompressor of een bandenpomp. Het iSUP-reparatiesetje wordt met twee grote PVC-patches en een ventielsleutel geleverd.

Afsluiting Aqua Marina Beast test

Over het algemeen is de Aqua Marina Beast een opblaasbaar SUP Board, dat super stevig is, betaalbaar is en een paar stoere functies heeft. Dit is een ideaal Allround-board voor beginners en gevorderde SUP boarders en het veelzijdige ontwerp maakt het mogelijk om in veel verschillende omstandigheden zeer goed te kunnen peddelen.

De Beast biedt een goede stijfheid dankzij de 15 cm dikte en meer één vin vaart het board verrassend goed.

We vinden het opvallende design van dit nieuwe model sterk en de meegeleverde SUP leash is een zeer handige toevoeging. Ook de verhoogde Kick-Tail, die de Aqua Marina Beast heeft is zeer praktisch om Pivot-Turns en andere manoeuvres uit te voeren.

De meegeleverde accessoires zijn vrij standaard, maar doen waar ze voor gemaakt zijn. In de toekomst zouden we graag zien dat een handgreep aan de MAGIC-rugzak toegevoegd gaat worden.

Al met al zijn we erg onder de indruk van de Aqua Marinas Beast iSUP en kunnen we deze zeker aanraden voor prijsbewuste SUP boarders die op zoek zijn naar een prachtige Allround-iSUP.

We vinden dit SUP-board geschikt voor:
 • Personen met minder dan 5 jaar ervaring
 • Touren
 • Vlak water (rustige rivieren, rustige zee)
Niet geschikt voor:
 • Racing
 • Gevorderde gebruikers (meer dan 5 jaar ervaring)

Veel gestelde vragen over de Aqua Marina Beast

Naar aanleiding van de Aqua Marina Beast test, zijn er veel vragen binnen gekomen. Hierom hebben we een gedeelte in de test opgenomen, waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 • Hoeveel vinnen zitten er aan de onderkant van de Beast?

  Er zit één vin aan de onderkant van het sup board, in het midden.

 • Is de meegeleverde peddel in hoogte verstelbaar?

  Ja, deze is in hoogte verstelbaar.

 • Hoe lang doe ik over het oppompen en leeg laten lopen van het opblaasbare board?

  Het kost tussen de 5 en 10 minuten om het board op te pompen met de gratis meegeleverde hogedrukpomp.

 • Nog vragen?

  Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een e-mail, start een chat of bel ons voor meer informatie.