• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

Aqua Marina Atlas Test

Bezig met laden...
Aqua Marina Atlas Test

Welkom bij de Aqua Marina Atlas test! In deze reeks van meerdere artikelen doen we de Aqua Marina SUP test, met dit keer de Atlas.

De Atlas, voorheen de Aqua Marina Monster, wordt gezien als een van de beste boards van Aqua Marina. Dit rode board is daarom ook de bestverkochte SUP op onze website.

De Aqua Marina Monster is in 2021 ook weer teruggekeerd in de collectie, waar nu uit beide boards kan worden gekozen!

In de Aqua Marina Atlas test kijken met een objectief oog naar het board. We zullen zo objectief mogelijk de voor- en nadelen bespreken van het board en beschrijven voor wie dit board geschikt is.

Twijfel je na het lezen van deze test of het na het lezen van onze aankoopgids nog steeds over welk SUP board je wil kopen?
Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Samenvatting Aqua Marina Atlas Test

De Aqua Marina Atlas is stiekem al jarenlang onze favoriet, al toen dit board nog de Aqua Marina Monster heette (inmiddels is de Monster ook weer teruggekeerd!).

Het board is super stevig, ligt heerlijk in het water en heeft een perfecte afmeting. Het board is 3,66 meter lang en heeft een laadgewicht van 180 kg.

Je kunt dus zonder zorgen een huisdier of je kind meenemen op het water. Twee volwassenen is hierdoor helaas (vaak) niet mogelijk.

We vinden het board het meest geschikt voor rustige én iets wildere wateren (stromende rivier). Voor de grote golven is het beter om op zoek te gaan naar een sportiever model maar verder kun je met de Atlas overal prima uit de voeten.

Wij vinden het een fantastisch board waar we al jaren heel veel plezier aan beleven.

Voordelen Aqua Marina Atlas

 • Geweldige prijs/kwaliteitverhouding
 • Bij aanschaf krijg je een volledig pakket zodat je geen extra kosten hoeft te maken om te kunnen beginnen
 • Geschikt voor zowel rustig als iets wilder water
 • De lengte van 3.66 m is perfect
 • Stabiel en onwijs stijf

Nadelen Aqua Marina Atlas

 • Een van de duurdere boards van Aqua Marina
 • Laadgewicht van 180 kg. Dit is niet altijd genoeg voor twee volwassenen
Aqua Marina Atlas Spezifikationen
Specificaties van het board
 • Afmetingen: 366 cm x 86 cm
 • Dikte: 15 cm
 • Gewicht board: 10,9 kg
 • Maximaal laad gewicht: 180 kg
 • Druk: 15 PSI

De Supboard-99 Aqua Marina Atlas test

We zijn in de diverse SUP boards gaan testen maar wisten eigenlijk al wat we van de Atlas konden verwachten. Dit is namelijk het board waarop wij al jaren staan in de zomerdagen.

Toen we ooit begonnen met SUP boarden en met deze webshop was de Aqua Marina Atlas een van de eerste SUP boards waar we echt blij mee waren.

Toch hebben we het board meegenomen naar de test om de directe vergelijking te zien tussen zijn grote rivalen: de Magma en de Fusion.

De Fusion is iets goedkoper en de Magma zit in dezelfde prijsklasse; maar wat is nu het verschil?

Hetgeen wij altijd heerlijk vinden aan dit SUP board is de lengte ervan. Iedereen is eigenlijk eensgezind over het gemak van de Atlas SUP: met 366 cm lengte en 86 cm breedte ligt dit board stabiel in het water.

De drop stitch technologie wordt iedere jaar beter, wat ervoor zorgt dat het board keihard is en je amper voelt dat het opblaasbaar is. De dikte van 15 cm zorgt voor extra stabiliteit omdat het board minder reageert op golven en andere bewegingen.

Ideaal dus voor de minder ervaren SUP boarder.

Wist je dat je gemakkelijk met een grote truck over een SUP board kunt rijden, zonder dat er iets gebeurt?

Wat krijg je bij aanschaf van de Aqua Marina Atlas?

Ga je de stap nemen om een Atlas SUP board aan te kopen dan ben je eigenlijk in één keer klaar. Standaard meegeleverd is namelijk een hogedrukpomp, een draagtas, een e-book over suppen (geschreven door ons team), een peddel en een SUP enkelkoord.

De Aqua Marina Atlas is een vrij zware SUP. Met zijn 11 kg is hij een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld de Aqua Marina Magma, die slechts 9,5 kg weegt. Wij hebben ons hier echter nooit aan gestoord.

Meer gewicht betekent doorgaans meer stabiliteit in het water. Wanneer je de SUP hebt opgepompt kun je hem gemakkelijk dragen door de handgreep die in het midden van de SUP bevestigd zit.

Het feit dat dit SUP board opblaasbaar is, heeft naar onze mening alleen maar voordelen:

 • Gemakkelijk mee op vakantie (zelfs in het vliegtuig)
 • Gemakkelijk op te bergen in de winterdagen
 • Veel goedkoper
 • Technologie is sterk verbeterd de afgelopen 10 jaar. Deze boards zijn inmiddels bijna niet meer van hard boards te onderscheiden
 • Een nadeel van een opblaasbaar board is dat er minder snelheid behaald kan worden en dat de opblaasbare boards meer geschikt zijn voor de beginners en minder voor gevorderden.
Verschil tussen de Atlas, Fusion en Magma

We krijgen vaak vragen wat het verschil nu is tussen de Aqua Marina Atlas, de Fusion en de Magma. Deze boards liggen een beetje in dezelfde prijsklasse maar verschillen toch wel degelijk.

We doen geen uitspraken over het design omdat dit natuurlijk heel persoonlijk is. Bepaal dus zelf welk board je mooi vindt en welke je het meest aanspreekt.

De Fusion en Atlas zijn modellen die al meerdere jaren meegaan en steeds verbeterd worden. In 2016 is de Magma aan de familie toegevoegd.

Dit board heeft een kickpad aan de achterkant van het board. Daar kun je jouw voet tegenaan rusten zodat het board iets opgehoogd wordt aan het einde. Zo kun je het voor jezelf net iets lastiger en sportiever maken.

Wist je dat je dit board al binnen 5 tot 10 minuten opgepompt hebt?

Ook is het board door nieuwe technieken iets lichter gemaakt, wat zal resulteren in meer snelheid. Je verkiest de Aqua Marina Magma dus boven de Atlas wanneer je meer uitdaging en snelheid wil.Let op: het board is daardoor wel lastiger in gebruik.

De Fusion is qua board heel vergelijkbaar met de Atlas. Het bevat dezelfde technologie en je ziet dat ze qua design ook enorm op elkaar lijken (afgezien van de kleur).

De enige reden waarom de Fusion goedkoper is, is de grootte van het board. Het board is 36 cm minder lang en 5 cm minder breed.

In de praktijk kun je ook prima met de Fusion overweg, daarom zijn we ook enorm lovend over deze SUP in de Aqua Marina Fusion test.

Op zoek naar een voordeliger board van 15 cm dik? Bekijk de Aqua Marina Vapor Test

Wij vinden dit board geschikt voor:
 • Mensen met minder dan 5 jaar SUP ervaring
 • Touren
 • Vlak tot bewegend water (rustige rivieren, rustige zee)
Niet geschikt voor:
 • Racers
 • Gevorderde gebruikers (meer dan 5 jaar ervaring)

Veel gestelde vragen over de Aqua Marina Atlas

Naar aanleiding van de Aqua Marina Atlas test, zijn er veel vragen binnen gekomen. Daarom hebben we een gedeelte in de test opgenomen waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

 • Is de Atlas de nieuwe Aqua Marina Monster?

  Dat klopt. De Monster is de voorganger van de Atlas. In 2015 was de SPK-4 de gangbare naam voor de Atlas en had deze een ander design. In 2021 is de Aqua Marina Monster echter ook weer terug!

  Vanaf 2016 is de naam veranderd naar Monster en heeft deze een metamorfose ondergaan. In 2019 is de naam opnieuw veranderd naar de Aqua Marina Atlas en heeft het wederom een fris design gekregen.

 • Hoeveel vinnen zitten er aan de onderkant van de Atlas?

  Er zit één vin aan de onderkant van het SUP board, in het midden.

 • Is de meegeleverde peddel in hoogte verstelbaar?

  Ja, deze is in hoogte verstelbaar.

 • Hoe lang doe ik over het oppompen en leeg laten lopen van het opblaasbare board?

  Het kost tussen de 5 en 10 minuten om het board op te pompen met de gratis meegeleverde hogedrukpomp.

 • Nog vragen?

  Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje, start een chat of bel ons voor meer informatie.