• Vind de laagste prijs
 • Alleen de beste aanbieders
 • Eenvoudig vergelijken

Logo SUP board | stand up paddle

SUP Board Aankoopgids voor Beginners

Bezig met laden...
SUP Board Aankoopgids voor beginners

Wat heb je nodig om te beginnen?

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board. Welke board past nu bij jou?

We krijgen deze vraag ontzettend vaak. Men is veelal benieuwd welke boards wij zelf gebruiken en waar wij goede verhalen over horen. Hierom hebben we besloten een aankoopgids te schrijven voor verschillende typen gebruikers:

Onder beginners verstaan we mensen die minder dan 10 keer op een SUP board hebben gestaan en echt kennismaken met de sport. Deze aankoopgids is geschreven op basis van onze eigen ervaringen en op basis van recensies en verhalen van klanten.

Typen SUP boards

Waar moet je op letten als je gaat beginnen met SUP boarden is ten eerste wat je met het SUP board wil gaan doen.

Wil je lekker ontspannen op je SUP board, yoga oefeningen doen op het water, windsurfen op je SUP, wildere wateren opzoeken en de golven trotseren of zelfs vissen op je SUP?

Dit bepaalt voor een groot gedeelte al in welk type SUP boards je jouw nieuwe board moet gaan zoeken.Zeker indien je voor zeer specifieke activiteiten als SUP yoga, vissen op je SUP of SUP windsurfen kiest is het aantal aanbevolen boards beperkt tot 1 of 2 boards.

Samen of alleen SUP boarden?

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of je alleen gaat SUP boarden of samen met een partner of huisdier gaat SUP boarden. Als je in je eentje gaat hoef je niet gelijk een groot SUP board aan te schaffen, maar als je een huisdier, kind of partner wil meenemen heb je natuurlijk wat meer ruimte nodig.

SUP boarden kan met tot wel 8 personen op één board, kijk maar eens naar de Aqua Marina Mega of de Aqua Marina Airship Race als je met echt veel vrienden of familieleden samen wil gaan SUP boarden!

SUP board tests

Bekijk naast deze aankoopgids ook eens de verschillende SUP board tests die we hebben gedaan. Daar gaan we verder in op de vijf meest populaire boards, de Aqua Marina Vapor, Fusion, Magma, Atlas en Super Trip.

In deze Aqua Marina SUP board tests gaan we dieper in op de boards, de eigenschappen, de voor- en nadelen van de genoemde boards en voor wie deze boards het meest geschikt zijn.

De meest populaire Stand Up Paddle boards

Ontspanning

Ik wil tot rust komen op het water

 1. MOAI Stand Up Paddle Board 11' Complete Package
  MOAI SUP Board 11'
  Waardering:
  96%
  Speciale prijs € 549,00 Normale prijs € 699,00
 1. Aqua Marina Fusion SUP 2021
  Aqua Marina Fusion SUP
  Speciale prijs € 399,00 Normale prijs € 459,00
Touren

Ik wil heerlijk gaan cruisen op het water. Af en toe ben ik op zoek naar iets meer uitdaging maar het is voor mij meer ontspanning.

 1. Aqua Marina Atlas SUP 2021
  Aqua Marina Atlas SUP
  Speciale prijs € 489,00 Normale prijs € 599,00

Waarom een opblaasbaar SUP board?

Op onze website verkopen we alleen opblaasbare SUP boards. Dit omdat deze eenvoudig mee te nemen zijn op vakantie, makkelijk op te slaan en door de huidige steeds verbeterende technologie is een opblaasbaar SUP board bijna net zo stevig en robuust als een hardboard.

Daarnaast ligt de aanschafprijs ook nog eens een stuk lager en is het voor beginners makkelijker om aan te vangen met SUP boarden.

Sportief

SUP boarden is een intensieve sport waarbij je bijna al de spieren in je lichaam gebruikt, wat het een zeer goede work out maakt. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Door rustig te SUP boarden over het water gebruik je tijdens het peddelen natuurlijk al aardig wat calorieën, maar je kunt ook yoga op je SUP board doen of meer inspannende activiteiten zoals avontuurlijk SUP boarden of racen tegen vrienden. De resultaten bij regelmatig SUP boarden zullen je verbazen!

SUP board onderhoud

Welk SUP board je ook neemt, het is niet alleen belangrijk om het goede SUP board te kiezen dat het beste bij jou past. Je wil natuurlijk ook dat het SUP board lang in goede vorm blijft en het maximale uit je investering halen. Daarom is het onderhoud van een SUP board ook zeer belangrijk.

>Lees ook eens ons blog artikel over het onderhoud van je SUP board

SUP Veiligheid

Het allerbelangrijkste dat je altijd boven alles moet stellen bij het SUP boarden is de veiligheid van jou en je eventuele SUP-partner. Zeker als je kinderen of huisdieren meeneemt moet je daar extra goed op letten en alle veiligheidsregels in acht nemen.

Draag daarom altijd een zwemvest als je gaat SUP boarden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Een enkelkoord voor je SUP board is ook een must-have om ervoor te zorgen dat het board altijd bij je in de buurt blijft.

Bij het SUP boarden in warm weer moet je natuurlijk niet je zonnebrandolie vergeten! Ga je SUP boarden met koud weer dan moet je met nog meer factoren rekening houden.

SUP-Board Techniek

Zoals bij de meeste andere sporten is het zeer belangrijk om direct een goede techniek aan te leren als je voor het eerst op je SUP board gaat staan.

Je leert hoe je de juiste slagtechniek uitvoert, hoe je het beste balans kunt houden en kunt versnellen, afremmen en draaien op je SUP board.

Voor meer informatie over het houden van balans en het gebruik van de peddel kun je ook eens onze SUP board tips voor beginners lezen.

SUP board accessoires

Wat heb je naast het SUP board zelf nog nodig aan accessoires? Behalve een SUP board heb je natuurlijk een peddel nodig om vooruit te komen op het water. Een handpomp of elektrische pomp is ook onmisbaar om het SUP board op te pompen om het water op te kunnen.

Om het SUP board eenvoudig mee te kunnen nemen kun je het beste een ruime rugzak gebruiken. Let goed op bij ons assortiment aan SUP boards, want bij veel van de populaire modellen zijn een peddel, handpomp en rugzak gratis inbegrepen!

Een accessoire dat er tegenwoordig meestal standaard bij zit en noodzakelijk is, is een enkelkoord voor je SUP board.

Over het belang hiervan hebben we het in het onderdeel veiligheid reeds gehad. Extra accessoires die optioneel zijn, zijn een SUP board zitje om je SUP board te transformeren in een kajak (niet bij alle modellen mogelijk!) en een dry bag om je spullen droog mee te nemen op het water.

Als laatste en zeer luxe optie is er nog de Aqua Marina Bluedrive Power Fin, een externe motor waarmee je SUP board zelf vooruit gaat om tussendoor te ontspannen terwijl je SUP toch vooruit blijft gaan.

 • Let op de grootte van het board, want dit gaat veelal gepaard met meer stabiliteit.

  Voor een stabiele start raden wij de MOAI 10'6 SUP Board en de Aqua Marina Fusion aan.

 • Ben je van plan veel te gaan touren met een board? Kies dan voor een grotere SUP.

  Deze zijn beter voor de langere afstanden. Voor touren raden wij met name het MOAI Touring SUP Board of de Aqua Marina Atlas aan.

 • Naast een SUP board is het verstandig om te kijken naar goede accessoires.

  Wij raden beginners en kinderen altijd aan een enkelkoord en zwemvest te gebruiken. Het meeste geschikte SUP board voor kinderen is de Aqua Marina Vibrant

Sporten met een Stand Up Paddle

SUP leent zich uitstekend voor een workout. Vrijwel iedere spier in je lichaam wordt op de proef gesteld tijdens een ritje Stand Up Paddling. Iedere peddelslag vereist kracht, conditie en stabiliteit. Door de vereiste inspanning is het een heerlijke workout. Naast het feit dat het ontzettend leuk is om te doen, is het ook lekker in de buitenlucht en bevind jij je midden in de prachtige natuur. Zo heb je no-time je zomerfiguurtje!

Weet je na het lezen van deze aankoopgids nog niet welke SUP geschikt voor jou is? Bekijk eens onze pagina met veel gestelde vragen over SUP boarden en onze boards, zoals het oppompen van een board, eventuele schade repareren die aan het SUP board kan ontstaan door een ongeluk en nog veel meer andere vragen.

HAPPY SUPPING!